Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panel lakás, elutazás hosszabb...

Panel lakás, elutazás hosszabb időre?

Figyelt kérdés
Nincs a környéken ismerősöm, akiben megbíznék. Mi történik, ha a távollétem alatt lesz a lakásban egy csőtörés, és nem tudnak bemenni? Mit tehetek, hogy ilyensmit megelőzzek? Minden tanácsnak-tapasztalatnak örülök!

2015. márc. 3. 08:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha van vízóra akkor ott zárd el.
2015. márc. 3. 08:10
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen, ezt tervezem, meg a villanybiztosítékokat is lekapcsolom.

Mi a helyzet a fűtőtestekkel? Mennyire hajlamosak tönkremenni? Télen érdemes teljesen elzárni?

2015. márc. 3. 08:12
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

El zárhatod,mert a szomszédos lakások fűtöttek elfagyni nem fog.

Amúgy a közös képviselőnél szoktak lezárt aláírt borítékban kulcsot hagyni(ha megbízható)amit csak tanúk jelenlétében bonthat fel ill.mehet be a lakásba gond esetén.

2015. márc. 3. 08:57
 4/8 anonim ***** válasza:

A vizet mindenképpen zárd el.

A radiátorokat nem kell, hogyha nem fűtésmérős. Attól, hogy elzárod még van benne víz és ugyanúgy tönkremehet. Szóval ez nem segít.

Mennyi időre mennél?

Ha tényleg hosszabb, és nem csak néhány hét, akkor adj kulcsot a közös képviselőnek. És persze azért add meg, hogy hogyan lehet téged elérni (tel szám, e-mail). Hogy azért tudd, ha valami történik.

2015. márc. 3. 09:07
 5/8 anonim ***** válasza:

" Attól, hogy elzárod még van benne víz és ugyanúgy tönkremehet"

Az igaz,csak nincs nyomás alatt.

2015. márc. 3. 09:14
 6/8 anonim ***** válasza:
a radiátorokkon alúl felúl van gólyos csap akkor OK. (az a biztos, nálam is van..)
2015. márc. 3. 09:32
 7/8 anonim ***** válasza:
a radiátort totál fölösleges elzárni. Sőt Ha elzárod nagyobb nyomást kap a csap és ha régi akkor az nem feltétlenül használ neki
2015. márc. 3. 10:53
 8/8 anonim ***** válasza:

7:

Én is azért nem szoktam elzárni, mert állítólag nem jó, ha megbolygatják. Volt, hogy semmi baja nem volt, és akkor kezdett el folyni, amikor elzártam, mert túl meleg volt. Most inkább csak kinyitom az ablakot.

Nyilván új radiátoroknál meg fűtésmérőseknél ez nem gond, hanem inkább régieknél.

2015. márc. 3. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!