Rendesen dolgozó, munkahellyel rendelkező magyarok! Azok válaszolnának nekem akik minimálbér körüli fizetést kapnak (többi lent)?
Ha következő hónaptól megemelnék a fizetésed mondjuk 30-40 ezer forinttal, akkor mire költenétek azt el (a következő félévben)
Valami új ruha, esetleg jobb telefon mint a régi, vagy talán elmennétek nyaralni végre egy hétvégére a balatonra stb..?
Talán nem a legolcsóbb dolgokat kéne mindig megvenni. Mondok egy példát. Ha felvágott, akkor párizsi helyett lehetne sonka. Ha kenyérféle, akkor zsemle helyett lehetne magos kenyér.
Vagy. Komplexebb helyzet. Ha szétáztat a fölöttem lakó mert csőtörése volt, de nem volt pénze szakemberre, nem nézném még fél év múlva is a penészes, kopott plafont, mert kifesthettem volna, mert lenne rá keret, hogy szabadnapokat vegyek ki... stb.
Ja, én is utálom ezt a kölcsönkéregetősdit! Rendesen dolgozok, és ennyire becsüklik a bérből élőket?
Vennék egy normális cipőt, leműszakiztatnám 3 év után a kocsit, vennék egy két új cuccot. Beülnék kávézóba mint régen, mozi buliba is eljutnék talán.Ezek után félretenném, de szerintem így is elmenne hasznos dolgokra. Ja, és kimennék innen külföldre dolgozni!!!
Mi ebben a bruális?
(mellesleg köszönöm a válaszokat, eléggé alátámasztják azt amiről eddig csak sejtésem volt)
legalább négyszer egy hónapban marhalábszár pörköltet ennék,és négyszer vadas marhát. minden vasárnap marhahúslevest,...néha beülnék egy csárdába pacalra,vagy egy kínaiba savanyúlevesre és szecsuánira..jutna néha birkahúsra-nyúlra is. vennék egy tábla szalonnát és egy egész sonkát...és rengeteg tojást,sajtokat,kolbászt..és csokit, rengeteg piros mogyoróst és Milkát!!!
ááá, úgyse jutna annyiból se, legfeljebb nem lennék lemaradva folyton a számlákkal,meg a kölcsöntörlesztéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!