Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ismertek valami tényleg erős...

Ismertek valami tényleg erős lefolyótisztítószert?

Figyelt kérdés
A mosogatóból borzasztó lassan folyik le a víz, de még lemegy. Próbáltam már egy lefolyótisztítót, de semmi sem változott. Amíg nem dugul el teljesen, bízom benne, hogy nem kell szerelőt hívni, de nem tudom, hogy mivel lenne érdemes próbálkozni.

2015. szept. 6. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Sósav.
2015. szept. 6. 18:54
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Tiret turbo elég jó, de az egész flakont öntsd bele, minden lefolyóba kerüljön belőle és egy éjszakát maradjon benne, érdemes lefekvés előtt beleönteni és reggel ébredéskor lemosni. Kezdetnek a szifont kellene kipucolnod alul, aláteszel egy vödröt és letekered (jobb ha kesztyűt húzol). Majd kitisztítod és mehet bele a lefolyótisztító. Igazán hatékony a zsírszóda lenne, de az veszélyes, ha még nem találkoztál vele akkor inkább ne használd, vagy csak tájékozódással és körültekintéssel.

[link]

2015. szept. 6. 18:58
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Savat ne használj, mert a csatornát is széteszi. Vegyszerboltban kapsz nátrium vagy káliumhidroxidot erre a célra (utóbbi drágább). Háztartási boltban is árulnak hasonlót pl. SZI-TI lefolyótisztító néven. Mindenek előtt azonban önts bele a lefolyóba 3-5 liter forrásban levő vizet, mert legtöbbször a csatorna hideg falára lerakódó megszilárduló zsiradék okozza a gondokat.
2015. szept. 6. 19:19
 4/7 anonim ***** válasza:
85%
Mondok én neked valamit. Az ilyen kereskedelemben kapható lefolyótisztítónak ígért löttyöket felejtsd el egy életre. Csak parasztvakítás. Menj el a legközelebbi műszaki áruházba és vásárolj egy lefolyók kidugásához használatos "kígyót". Ezzel pillanatok alatt kidugod és még bármikor szükséged lehet rá.
2015. szept. 6. 19:32
 5/7 anonim ***** válasza:
81%
ma 19:32-é a helyes válasz én is ilyet használok a többi hülyeség.
2015. szept. 6. 19:36
 6/7 anonim ***** válasza:
80%
Szedd szét és tisztítsd ki a szifont, ahogy feljebb már írták, ha ez nem elég, mehet a csőgörény. Ezek a löttyök és granulátumok csak rontanak a helyzeten, nem kell támogatni a gyártókat. Egyébként érdemes rendszeresen forró vizet önteni közvetlenül a lefolyóba, feloldja a zsírt, ezt szokták javasolni a szerelők is.
2015. szept. 6. 22:14
 7/7 anonim ***** válasza:
84%
Szódabikarbóna + ecet. Házi megoldásra nem láttam még jobbat, pedig duguláselhárítással (is) foglalkozok.
2015. szept. 7. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!