Az erős fűtés egészségtelen?
Figyelt kérdés
Évek óta,mióta a központi fűtést beszereltettük a lakásba,édesapám mindig kivétel nélkül rendkívül melegre fűti fel a házat,ami szerintem baromira nem egészséges.Egyszerűen nem tudom megmagyarázni neki,hogy ez nem jó,mert a többi családtagnak-köztük nekem is-rohadtul melegem van,ha kint nagyon hideg van,akkor belül meg nagyon meleg,egyszerűen nem tud már hova menni az ember,ahol jól érzi magát.Penészednek a falak,apa szerint azért,mert lekapcsolom a fűtést a szombámban,de nem ezért penészedik,hanem mert az erős fűtés miatt kicsapódik a pára a falon.Mit lehetne tenni?2015. márc. 14. 17:26
2/5 anonim válasza:
Kiszárad az ember és a test megszokja a meleget ezért hamar megfázik lakáson kívül . 21 Cfok a max este 19 Cfok egészséges .
3/5 anonim válasza:
a test reagál ilyenkor,kiszárad,levert lesz stb.
4/5 anonim válasza:
Ott csapódik le ahol a leghidegebb pontok vannak, a hőhidak.
Szellőztetéssel meggátolható a páralecsapódás.
Mit jelent az erős fűtés? 25-28°C
Fogadjunk fával fűt :)
5/5 anonim válasza:
kérdés, hogy apukád korán fázik e, mert, lehet, hogy keringési gondjai vannak és gyorsan fázik, ezért kell neki a meleg (időseknél ez van).
a sok meleg miatt kicsi a harmatpont és gyorsan kicsapódik a pára. 25 fok és 70% pára, 19 fokos falon már kicsapódik.
természetesen a külső-belső nagy hőfokkülönbség igénybe veszi a szervezetet, és hamarabb össze lehet szedni egy vírust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!