Kijött egy 100. 000 forintos villany elszámoló számla, úgy, hogy minden hónapban 15. 000 forintot fizettünk kb. , sokat használjuk az áramot, de azért ennyi elszámolás? Ez mi?
Figyelt kérdés
2010. márc. 10. 21:48
11/15 anonim válasza:
Simán megteszik! Nálunk még úgy is megtették, hogy mi minden hónapban diktáltuk. Tehát elvileg annyit fizetünk, amennyit fogyasztunk. Ehhez képest kijött egy 15 ezres elszámoló. Közölték,hogy ők nem látják, hogy mi jelentgetjük minden hónapban. Pedig már egy éve igen, kb. 2x felejtettük el, akkor ki is küldték az átlagot. Már csak azzal is tudom bizonyítani,hogy általában kaptuk a 7-8 ezres számlákat, és kétszer kaptuk ugye a 4 ezreset. Tehát ha nem jelentgettük volna be, akkor mindnek 4ezresnek kellett volna lenni. Erre mondta a kezelő,hogy erre már ő sem tud mit mondani. Na mindegy, befizettük, mert "csak" 15 ezer lett, de ennyi erővel lehetett volna 50 ezer is.
12/15 anonim válasza:
Rosszul számíthatták ki az átalányt, 15ezer forint nagyon kevés. Mi 36ezer forintot fizetünk havonta, és így szokott év végén nagyjából egyenesben lenni a számla, legfeljebb pár ezer forintot kell ráfizetni, de az is többször előfordult már, hogy mi kaptunk vissza.
13/15 anonim válasza:
Uramisten, mi van nektek ebbe a havi 36 ezerbe??
Nekünk is havi 13 ezer, és év végén nem fizetünk rá, de még ezt is sokallom. 100 négyzetméteren lakunk 3-an, és én a gyerekkel (két éves) itthon vagyok egész nap, megy a tv, számítógép, porszívó, mosógép, turmix, mikró, a sütőnk is villany. A fűtésünk gáz-cirkó.
14/15 anonim válasza:
120m2-en öten vagyunk, és van egy 200 literes villanybojler is. Meg három számítógép van. És mindenhol normál százas égők (szobánként 3-4, mellékhelyiségekben 1-2), nem szimpatikus az energiatakarékos izzók fehér fénye. Szóval semmi extra.
15/15 anonim válasza:
Értem, köszönöm, hogy válaszoltál. :)
A villanybojler biztos sokat "dob" rajta, nem lenne gazdaságosabb egy átfolyós gáz-vizmelegítőre cserélnetek? Szerintem legalább havi 12-15 ezret spórolnátok vele, hamar megtérülne.
A százas égőket én is szerettem, mi sajna mind kicseréltük energiatakarékosra, de gyűlölöm a fényüket. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!