Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vettem egy kaktuszt hogy...

Vettem egy kaktuszt hogy locsoljam?

Figyelt kérdés

Vettem egy igazán ritka egyedi Kaktusz fajtát egy egzotikuskertből, kérdeztem az eladó szakértő embertől a tudnivalókat, hogy locsoljam, heti 1-2 vagy milyen viz igénye van a növénynek, de azt mondta hogy nem kell, meg hogy birja, és hogy nem kell különösebben vele foglalkozni.

Az oké hogy kaktusz meg tényleg türi a szárazságot, de azért az élőhelyén is biztos ha 2 hetente eshet az eső, vagy azért némi nedvességhez jut. na meg párás levegőtöl.. Vagy ez a növény genetikailag igy van nevelve ? baj lehet ha heti legalább 1x meglocsolom kicsit ? mert kb 3 napja hoztam el. akkor még ugyahogy sötétebb is volt a talaja, minimálisan, mintha locsolták volna, de hogy 3 napja megvan szinte csak napon volt s semmi vizet nem kapott, eléggé száraz kemény a földje.

2015. aug. 16. 19:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Megkérdezted, hogy pontosan mi a neve ?? Mert az után meg lehet keresni és találni a pontos élőhelyi igényeit. Még az is lehet, hogy üvegházból vetted ? A kaktuszok zöme elviseli a tűző napot (ritkán van szükség kisebb árnyékolásra, elsősorban a déli órákban), de ilyen erős nyári melegben szinte naponta lehet locsolni ill. kinn hagyni az esőn, mert csak jót tesz neki, még akár állhat is alatta a víz. Csak a hűvösebb, 20°C alatti hőmérsékleten kell korlátozni a víz adagolását, 15°C alatt meg abbahagyni és csak akkor adni egy keveset, ha már száraz a földje. Teleltetés 2-10°C között, de lehetőleg a legtöbb fényt kapja (kivéve a tűző téli napfényt !) és vizet egyáltalán ne ! Persze folyamatosan rá kell nézni, mert száraz levegőn nagyon kiszáradhat és az sem tesz jót. Tavasszal, amikor már folyamatosan biztosítható a 10-15°C vagy még magasabb hőmérséklet, akkor lehet elkezdeni az óvatos locsolást, kis vízadaggal. Amikor már ki lehet tenni szabadba tavasszal, akkor a hirtelen megnövekvő sugárzó napfényhez fokozatosan kell hozzászoktatni, különben napégési foltok keletkezhetnek. Az üvegházból vásárolt bármiféle növényt óvatosan kell a nem üvegházi körülményekhez szoktatni, mert üvegházban picit kevesebb lehet a fény, jóval magasabb a páratartalom és a hőmérséklet is. A kaktuszok kedvelik a párásabb környezetet, ezért üvegházban jobban növekednek.
2015. aug. 16. 19:38
 2/2 A kérdező kommentje:

hmm értem! Hát nem épp üvegházbol volt, hanem kirakva egy ilyen magasabb ponton volt az egész fekvése, szabad ég alatt de még ilyen napernyő szerüség is volt fölötte. amúgy meg elvileg olyan kaktusz hogy Télálló, tehát genetikailag úgy lett kezelve.

mondta is hogy télen is kint maradhat mert birja. a kaktusz neve

Echinocereus triglohidiatus

Itt meg az a jó, a szobafekvése ahol tartom általába szinte majdnem hogy egésznap éri a nap ezt az oldalt, tehát 2 ablak közé is betehetem, mert ott aztán tényleg pár fokkal melegebb van, meg hát üvegházhatás szerü. de persze a belső ablakot nem csukom rá hogy azért járjon is a levegő.

2015. aug. 16. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!