Mitől rozsdásodik, korrodál, a rozsdamentes acél? Hogyan védekezzünk, előzzük meg, illetve hogyan tüntethetjük el, szüntethetjük meg?
Figyelt kérdés
Bizonyára már többen tapasztalták, hogy a nemesacél, rozsdamentes (inox, stainless steel, edelstahl, rostfrei) háztartási eszközökt elszineződnek, tartósan szürkén foltosodnak, sőt néha makacs pontszerű, vagy folt jellegű rozsdafolt, korrózió keletkezik felületükön. (Pl. edény, evőeszköz, tálca, mosogatógép belseje.)
Összegezzük tapasztalatainkat! Mitől lehet ez? Minek a tartós behatásától óvakodjunk?
Esetleg mivel távolíthatjuk el, lehetőleg karcmentesen?
#megelőzés #eltávolítás #megszüntetés #rozsda #inox #nemesacél #rozsdamentes acél #korrózió #rozsdásodás #háztartási eszköz
2015. aug. 5. 21:21
11/11 homo ludensz válasza:
Az aktív munkában eltöltött tapasztalataimat írtam le. Már akkor is volt a kezünk alá beszerzett japán és orosz(szovjet) saválló (cor. 35-36) jelzésű alapanyag. Találgathattok hogy melyikkel lehetett könnyebben dolgozni és idővel melyiken jelentek meg a korrodálás mással össze nem téveszthető jelei. A kosz és egyéb lerakódások nem az anyag hiányossága inkább az eldugott részek macerás tisztíthatósága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!