S. O. S.! Vezetékes telefont ha lemondtuk, de a vonal megmaradt és elköltözünk, mi a teendő?
Ha lemondtad a vonalat, akkor azon teged nem lehet hivni, mert a vonalat elvileg kikapcsoljak a kozpontban.
Menj be a helyi szolgaltatohoz, es tisztazd a kerdest veluk, Lobogtasd azt a papirt, amit akkor adtak, amikor felmondtad a szerzodest (pontosabban a visszaigazolast, hogy tenylegesen megszunt).
Lemondásról van "papír",fizetni nem fizettek érte...ennyi. Ha a számot lehet hívni,az a szolgáltató "sara",nem kell vele foglalkozni. Örölj neki.
Mi is így jártunk,szerintem még most is benne vagyunk a tel.könyvben de már vagy 15 éve nincs is telefonunk. Minket csak kb másfél évig "egyirányúsítottak" azaz hívhatók voltunk. Idősebb rokonok,akiknek csak madzagos telefonjuk volt,azon hívtak,nekis sokkal olcsóbb volt,mint a mobil.
Azt azért nenm értem,hogy a vonal hogy hogy lett kifizetve???
Épp ez az...hogy még a mai napig lehet hívást fogadni!
Szerintem a szolgáltató-amelyik már nincs is- "elfelejtette" lekapcsolni.
Ne törődjetek vele,fogadott hívás az nem szolgáltatás,azért soha nem kérhetnek pénzt.
Vagy az új helyre kérjétek át,ami költségekkel(és hűségidővel)jár,vagy mondjátok meg az új tulajnak a számot,hát ha jó lesz neki valamire.
A telefonkönyv az más tészta,azt--ha nem akarjátok,hogy szerepeljetek benne--írásban mondjátok le a könyvet kiadó társaságnál...bár trehány egy banda,mi 2~3x kértük,azután ráhagytuk. Délután megnéztem,még mindig benne vagyunk.
Annyit segítenék a tisztánlátás érdekében, hogy nagyon régen, a rendszerváltás előtt egy telefonigénylés után több évig kellett várakozni, amíg megkaptad. És a vonal kiépítéséért több 10 ezer forintot kellett fizetni (tulajdonképpen az előfizetővel a kiépítés költségét megfizetttették, az az ő drótja).
Esetleges lakáseladásnál ezt a telefonkiépítési összeget akkoriban a tulajnak a vonal lemondásakor visszafizették, és az új tulajdonosnak újra eladták jó pénzért.
Aztán a rendszerváltással és a nyílt piaci versennyel ez a gyakorlat megszűnt.
Sokan olyan idős telefontulajdonos van ma, akinek még megvan a régi 30-40 éves papírja, hogy 50 ezer forint volt a telefonbekötés, és ezt az összeget a szerződés szerint ő visszakapja, ha a vonalat leadja.
Más kérdés, hogy vajon lehetne-e érvényesíteni ezt a szerződést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!