Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vettünk egy lakást hét hónapja...

Vettünk egy lakást hét hónapja, de nincs használva. A közösköltségben van a vízdíj. Lemondhatom a vízet belőle míg nem használjuk a lakást?

Figyelt kérdés
A másik lakásunk víze miatt felhívtam a közösképviselőt hogyha nem cseréltetem le az ottani órát átmehet-e a közösköltségesbe. Mert nem lett volna drágább nekünk úgy sem. (igen)De erre gyorsan a duplájára emelte a vízdíjat!!! Itt még van vízóra de az üres lakásban nincs de az előző tulaj sem lakott ott már vagy egy éve,tehát két éve potyára lett fizetve a víz. De amilyen köcs... a kk nem merem már felhívni hogy szüneteltethetem e a vízet. Ezért kérdezem itt.
2010. márc. 2. 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:

És hogyan akarod igazolni neki, hogy tényleg nem használod a lakást? Leadod a kulcsot? Akkor sem biztos hogy elhiszi..

Bocs, én nem engedélyezném, mert akkor jönne a másik lakó, hogy ő meg a gázt nem használja, minek fizeti! És neki is igaza lesz. Aztán jön a harmadik lakó, és mondja, hogy jó, de ő kevesebb vizet használ mint a negyedik lakó, miért fizet ugyanannyit? És neki is igaza lesz. Ezeket a problémákat csak külön mérőóra felszerelésével lehet megoldani. Ezt javaslom.

2010. márc. 2. 17:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Csak ebben a lakásban nincs vízóra. Mindenki annyit fizet amennyit használ. Kijöhetne a kk és megnézhetné hogy üres a lakás de úgy hogy csak a csupasz falak vannak. Felújitás elött áll. Egy csapot vagy kapcsolot nem találsz. Csak most pont nincs 40ezrem megcsináltatni az órát. És mint jeleztem köcs..ség volt a duplájára emelni a vízet. De ő tisztában van vele hogy üresen áll az a lakás mert volt kint nemrég.
2010. márc. 2. 17:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyi a k.költség,de egyszerűbb beszerelni vízórát(kat).
2010. márc. 2. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez csak a közös képviselő jóindulatán múlik, hogy kell-e fizetni a vizet vagy nem.

Mi sem laktunk az egyik lakásunkban egy évig, mégis fizethettük mások vizét. Ráadásul a közös képviselő is ebben a házban lakik, úgyhogy naponta ellenőrizhette volna, hogy nincs ott senki. Nem egy több száz lakásos házról van szó, 18 lakás volt a házban.

Csak nem gondolhatta azt, hogy 200km-ről odajárunk naponta pancsolni!

Egyébként vízórát is felszereltettünk volna, de az ellen az volt a kifogás, hogy csak akkor lehet, ha az összes lakó beleegyezik és mindenhova fölszereltetik. A többi lakó meg hülye lett volna ebbe belemenni, ha van olyan marha, aki az ő vizük egy részét önként és dalolva kifizeti.

Tehát mégis fizetnünk kellett ez idő alatt összesen hat számjegyű összeget a semmiért. Vannak ilyen köcsög közös képviselők!

Hála istennek azóta már túladtunk ezen a lakáson.

2010. márc. 2. 18:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, ez nem a közös képviselőn múlik. A kk. amúgy is igen kevés dologban hozhat önálló döntést, legtöbbször rendkívüli lakógyűlést kell összehívnia és megszavaztatni a kérdést. Ha megkéred -írásban!-, hogy hívja össze a lakókat ezzel a kéréseddel kapcsolatban, köteles x napon belül (vagy egy vagy két hét, nem emlékszem pontosan) kiírni a rendkívüli lakógyűlést. Itt aztán elővezeti a gondodat, te szívhezszólóan elmondod, mi a kérés és a kedves lakótársak szavazással eldöntik, hogy fizess-e a semmiért, vagy sem. Másképpen ez nem megoldható.

Egyébként pedig fel lehet szereletni bármelyik lakásban (engedélyezett, hiteles) vízórát, ilyenkor te fizeted, amit az óra mutat, a többiek pedig osztozkodnak/marakodnak a ház közös mérőjén mért fogyasztáson. Ismerek olyan társasházat, ahol a lakások kb. felében van vízóra, a többiben nincs. A vízóra nélküliek a közös m3-t osztják fel létszám szerint.

2010. márc. 2. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!