Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy lehet a radiátor mögött...

Hogy lehet a radiátor mögött kitakarítani, kifesteni?

Figyelt kérdés

Panelházról van szó egyszerűen borzasztóan poros, joszos a háta mögötti rész! Szétlehet ezt szedni hogy kifordítsam vagy mit lehet ezzel csinálni? A kezem nem ér be végig, szóval csak felületesen lehetne kitakarítani! Hamarosan festetni szeretnék de az ottani részt nem is szokták vagy hogy működik ez?

Köszi a válaszokat!

2010. febr. 25. 14:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

festéshez le kell szedni mindenképp, h szépen ki tudd festeni. de ezt gondolom leginkább fűtési szezon után tudod.

ha van alatt rés, ahova befér a porszívó, akkor azt ki tudod tisztítani.

ha a fal és radiátor közti rést szeretnéd pucolni, akkor javaslom azt a static duster-szerű cuccot. tudod, az a műanyagszálas, színes poroló :)

sok sikert!

2010. febr. 25. 14:21
 2/12 anonim ***** válasza:
Szia.A festésnél valóban le szokták szednni, nem tart sokból, csak a rendszerből le kell engedni a vizet.Mögötte én a nyeles porolóval szoktam, és néhány naponta beejtek mögötte egy törölközőt, így nincs ideje elkoszolódni!
2010. febr. 25. 14:28
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Erre voltam kíváncsi h le lehet e szedni, mert apukám váltig állítja h nem lehet.. Szabályozós amúgy, szóval ha letekerem 0-ra akkor le is tudom utána szedni? Ez a lakás sose volt még kifestve csak mikor ide költöztünk 20 éve kb.. Eddig tartott mire kikönyörögtem a festést '-.- A radiátor mögött ott van az 1000 éves tapéta.. Szal gondolom akkor se szedték le. Vagy lehet mégsem lehet? Remélem de! :D
2010. febr. 25. 14:35
 4/12 anonim ***** válasza:

szüleim is leszedték festésnél. elég macerás, mert le kell engedni a vizet a rendszerből ahogy előttem írták, utána meg feltölteni, akkor meg figyelni kell, hogy nem csöpög-e a radiátor valahol (persze, hogy csöpög :D)

úgyhogy ők festés után tettek hővisszaverőt a radiátor mögé, legközelebbi festésnél csak ki kell szedni és újat tenni mögé. egyszerűbb.

2010. febr. 25. 14:59
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha fel rakták, le is lehet szedni!Tök egyszerű!Szólsz a házmesternek hogy ha vége a fűtésszezonnak engedje le a vizet a rendszerből, és akkor egy franciakulccal le lehet szedni a radiátort!
2010. febr. 25. 16:05
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ha szabályozható a fűtés akkor is meg kell várni a fűtésszezon végét, vagy elég ha letekerem 0-ra a kapcsolót? Mert festeni viszont nemsokára fogunk.
2010. febr. 25. 16:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Attól hogy 0 van a kapcsolód a radiátorig eljut a víz, csak a radiátorba nem!Így ha leszeded a radiátort a csőből a víz a szobádba köt ki!
2010. febr. 25. 16:34
 8/12 A kérdező kommentje:
:S És mikor zárják el vagy ez egyéni h hol mikor? :(
2010. febr. 25. 16:55
 9/12 A kérdező kommentje:
Jó mind1.. Mondtam apának erre elkezdett velem ordítozni h márpedig nem lehet leszedni csak ha kijönnek a szerelők pénzért meg stb.. Nem lehet vele megértetni.. '-.-
2010. febr. 25. 17:17
 10/12 anonim ***** válasza:

A porszívóhoz vehetsz olyan hosszú vékony csövet (Praktiker, OBI, Baumax), amivel a radiátor mögé is be tudsz nyúlni. Nekünk is olyan van, csak ráhúzzuk a poszívó csövére és egész mélyen be lehet nyúlni vele porszívózni.

Ha nem tudjátok leszerelni a radiátorokat, akkor tegyél mögé hőtükör fóliát a festés után. Ahhoz nem kell levenni, és "eltűnik" a koszos fal.

2010. febr. 25. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!