A vízfertőtlenítő klórtabletta (vagy rézgálic) mellett a folyamatos odafigyelés elengedhetetlen. Én évek során szenvedtem a medence takaróval, mert erős szél lefújja róla és pár nap alatt teljesen beagásodik, ha pedig már a medence falára is rátelepedett az alga, azt aligha lehet eltávolítani. A lekefélt zöld réteg a keringtető szivattyú által fenntartott gyenge áramlás mellett leülepszik a fenékre még mielőtt a szűrben fennakadhatna. A keringtető szivattyú gégecsövei nem tökéletesen UV állóak, nekem 2-3 év után ereszteni kezdett és szép lassan elfolyt a víz.
2015. máj. 20. 17:19
3/9 A kérdező kommentje:
Akkor a klórtabletta nem elég vegyszeres tisztítás gyanánt? Algaölő is ajánlatos?
Ezeket csak beledobálom a vízbe, vagy van valamilyen kis tartály, amibe ezeket kell tenni? A klórtablettához tudom, hogy van, de anélkül nem lehet használni?
2015. máj. 20. 18:27
4/9 anonim válasza:
Attól függ, h miből mennyi kell, hogy nálatok milyen minőségű a vezetékes víz. Lehet, h elegendő egy kombi tabletta, ha a víz pH értéke megfelelő. Ezt folyamatosan mérni és szükség esetén szabályozni kell, mivel a klór csak ekkor fejti ki a kellő hatást.
Amúgy egy úszó adagoló 500Ft, nem éri meg ezen spóroni.
2015. máj. 20. 19:48
5/9 A kérdező kommentje:
Ja, azt hittem drágább :)
Tescoban lehet kapni?
2015. máj. 20. 20:26
6/9 anonim válasza:
Az algaölővel az egész medencét kend be mielőtt feltöltöd (ezt nekünk anno a boltban tanácsolták) utána pedig rendszeresen tölts bele. Amióta így csináljuk, a mi medencénk nem algásodik, pedig tavasztól őszig fel van állítva. A medencetakaró eredeti zsinórja helyett hegymászóboltban vásárolt zsinórt fűztünk bele, ezzel teljesen szorosan rá lehet tenni, így nem fújja le a szél. Az úszó adagolóba tesszük a klórtablettát, ezt ne felejtsd el mindig újratölteni, ha elfogyott.
2015. máj. 21. 12:20
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :)
Az algaölőnél mit jelent a rendszeres? Hetente? Vagy gyakrabban?
2015. máj. 21. 13:56
8/9 anonim válasza:
Hetente elég. Nem kell gyakrabban. Én akkor öntök a vízbe, amikor klórtablettát is teszek a tartóba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!