Mennyire bonyolult dolog falat csempézni?
nekem is tetszett. :)
Am. nagyon könnyű elrontani, ezen nem szabad spórolni.
Láttam már olyat, hogy valaki lelkesen elvállalta, aztán a fal dőlt, dőlt.
A rengeteg anyag meg csak folyt.
Mit kérhetnek érte? 2-3 e. ft. m2..
Kérdés, kis munkára kimennek-e. Az a tapasztalatom, hogy nem :(
Érdeklődj, ahol veszed a csempét, nem segítenének-e.
Merthogy van ilyen is. Így több a bevételük, lehet, megoldják.
egy ötlet csak:
a b..hausnál láttam ilyen szolgáltatást.
tegnap 23:27 - sok emberrel találkoztam aki igyekszik barkácsolni, de nem megy mert kétbalkezes. Nem olyan rettenetes hogy egy ügyes nem kétbalkezes emberke ki ne próbálhatná. Ehhez nem kell egyetem, meg atomfizikus diploma. Én nem vagyok szaki és egy WC-vel kezdtem mikor építkeztünk. Aztán megcsináltam a fürdőszobánkat is, később a másik WC-t, zuhanyzósarkat, szüleim fürdőszobáját+WC-t, testvéremét, haveromét. És nem jártam "csempézőiskolába". Ha nem vagy bunkó, biztosan meg tudod csinálni.
(Aki valamit titokban lop az csempész. Akkor azt aki csempéZ, azt hogy hívják?)
Szerintem a minimális ügyességen túl a precizitás a legfontosabb. Ha lelkiismeretes, precíz munkát végzel, akkor nem lehet gond a csempézés sem. A vágásnál se ijedj meg, a burkolóknak is el-el pattan néhány lap, főleg a munka kezdetén. A legfontosabb, hogy fix, nem porló, málló falfelületed legyen, erre fogas simítóval kend fel a ragasztót, így egyenletesen kerül mindenhová. Amikor fent van a lap, akár ököllel (tenyéréllel) is megütögetheted kicsit, és már dobhatod mellé a köv.lapot, a kettő közé pedig egy keresztet. A kereszt mérete a csempe méretétől függ (ennek esztétikai jelentősége van), ahol megveszed, szívesen adnak tanácsot. A jól látszó sarokból indulj egész lappal és a nem szembetűnő oldalra kerüljön a vágott. Ha így körbemész, a vágott éleket gyakorlatilag mindenhol el tudod tüntetni a következő falsík egész induló lapja "alá". Mindenképpen használj hosszú vízmércét, vagy hasonló rudat, hogy azzal folyamatosan tudd ellenőrizni, hogy egy síkban vannak-e a csempék. Előfordulhat, hogy 1-1 darab alá egy pici ragasztót kell még tenni vagy éppen elvenni, hogy síkba kerüljön. Ha készen vagy, másnap lehet fugázni. Nagy, terítő mozdulatokkal kened szét a felületen a sűrű tejföl állagú fugát úgy, ogy minden résbe jól, egyenletesn belekend. Kb.10-15 perc múlva már át lehet törölni nedves szivaccsal, hogy a lapokra ne "gyógyuljon" rá, megint másnap lehet vadul megtisztítani a felületet és már kész is. Mostanában divat, hogy az alsó éleket és a sarkokat fugázó szilikonnal húzzák ki, így biztosan nem fog sosem kiperegni.
Jó munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!