Mennyire bonyolult dolog falat csempézni?
Hát... ez jó kérdés.
Én burkoló vagyok, nekem nem annyira bonyolult, az öcsém viszont könyvelő, szóval ez elég relatív.
Alapvetően a burkolandó felület minőségétől és geometriájától függ, de minimális tapasztalat és segítség nélkül a legegyszerűbbnek látszó "projektbe" se fogj bele.
csemperagasztó aztán minden csempe közt ki kell támasztani, szal fogsz egy fa lécet, dekopírral elvágod egyforma, kb 3mm-es vastag lapocskákra, mondjuk mint 2-3 gyufaszál, olyan vastag csíkokat kell vágni, aztán a csempék közé kell rakni. Alulról kezded rakni, aztán ha kész és megszáradt.
Aztán másnap vmi csempefuga anyagot bekeversz, és fogsz egy konyhai evő kést, és azzal a csmpék köt kifugázod.
Végülis ennyi, csak ha túl gyorsan rakod, akkor az alsó csempékre rároggyan a felső, és akkor alsó lecsúszik, elválik a faltól, s később akár 5-ösével egyben leeshetnek a csempék. De az is lehet, h a csempét be is kell vizezni, azt nem tudom.
hát annyira nem bonyolult , de ha nincs rá eszközöd hagyjad (meg tapasztalat ) Csempevágo nem olyan olcsó és kell egy kis tapasztalat ,hogy szépjen vágjad .....
Én 15 éves vagyok 13 éves koromban apukám melett segitettem ( itthon felujitásban) aztán a fürdőt már egyedül csempéztem ki ! nagyon élveztem és büszkeség töltött el:D
Szerintem menni fog, azért annyira csak nem bonyolult, ahogy így olvasom. :-)
Lehet, hogy csempevágónk van, vagy apám kölcsönkért, amikor az egyik helyiséget csinálta.
21:11 - lehet kapni olyan keresztkéket 2, 3, 4 vagy 5 mm széles anyagból készen - 500 db párszáz forint, nem kell lapocskákból vágni. Ha felviszed az egyenes falra a csemperagasztót, a csempéket óvatosan gumikalapácssal odaütögeted a falhoz közérakva a kereszteket, nem létezik hogy rároggyan az alsókra a felső többi. Nem vagyok szakember, de néha el szoktam szükség szerint akár középtájon kezdeni a csempézést és onnan haladok fel és lefele is.
Fúgázni pedig nem késsel kell mert összekaparod az egészet, meg be sem tudod azzal nyomni a fúgába az anyagot. Jobb akár egy lécdarabra szögelt vastagabb gumi (olyan 15x4x0,4 cm).
Csemperagasztót lehet venni zsákban barkácsüzletben olyat, amit vízzel keversz el (hasonló lesz mint pl. a finom malter).
Végülis ruhát varrni sem olyan nagyon bonyolult, csak éppen érteni kell hozzá!
A burkoló szakemberek évekig tanulják a szakmájuk csínját-bínját, olyan apró trükköket, amivel gyorsan és szép munkát tudnak csinálni, utána évekig gyakorolják mindezt...
Ha te most megveszel egy rakás csempét, csemperagasztót, szerszámokat, és elszúrod a melót, akkor soktízezer Ft-ot dobsz ki az ablakon, összességében többet fogsz majd fizetni, mintha azonnal egy szakemberre bíztad volna a munkát.
Én építkeztem már, több lakás komplett csempéztetése van a "hátam mögött", mindig a burkolók mellett álltam és lestem a titkaikat : nagyon kell érteni hozzá, én nem próbálkoznék vele, pedig szoktam ezermesterkedni!
Nagy tapasztalat és rutin kell hozzá, hogy a felrakott csempe vízszintes legyen, ne álljon ki egyik sarka sem, ne essen le a falról, szépen stimmeljenek a sarkok, élek, illesztések...
Ha ANNYIRA nincs pénzed, és muszáj csempét feltenni valahová, akkor javaslom, vegyél olyan falpanelt, ami a csempézést helyettesíti (szép csempehatású, de vízálló fatáblák), ezeket rögzítsd a falra!
Ez olcsó is, szép is, vízálló is!
Nagy barkácsáruházakban kapni ilyen lapokat!
VAGY : műanyag lambériát is lehet kapni, ez is vízálló és könnyen rögzíthető a falra, abszolút laikusok is fel tudják szerelni.
01:01-nek
IDIÓTA!!!
Nem CSEMPÉSZNI akar, hanem CSEMPÉZNI! (Nem tudsz olvasni?!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!