Vegyes tüzelésű kazánt és hozzá egy 1000 literes puffertartályt szeretnénk a fűtéshez, erről szeretnénk a készenléti meleg vizet is. Fűtési szezonon kívül, hogy működik?
1. Nem értem a kérdést.
Ha jól tudom, a vegyes tüzelésű kazán egy kályha+hőcserélő cső+gondolom szivattyú. Ebből áramot a szivattyú kap.
Alapból nem értem, hogy hogy lehet nem drága villamos energiával bármi, nemhogy 1m3 víz felmelegítése, de ez nem is melegíti fel árammal. Ez kályha, ha ég benne a fa akkor melegít, ha nem akkor nem. Amennyiben villamos energiával nem drága, úgy melegítsd bojlerrel!
2. A fűtés az zárt rendszer mindenképpen abból a szempontból, hogy a víz benne marad. A tágulási tartály lehet nyitott, és zárt, de attól még nem folyik ki a csapon.
Így ahhoz, hogy a csapi vizet melegítse, vagy a.;át kell kötni, vagy b.;2 hőcserélő cső kell a kazánba, hogy a folyó vizet felmelegítse ahogy átmegy rajta, vagy c.;a tartályba kell egy hőcserélő csövet tenni, és a tartályban lévő meleg víz felmelegíti a csőben folyó csapvizet. d.;Vagy beraksz még egy tartályt, amin keresztül megy a melegvíz csöve, és ez melegíti fel a tartályban lévő vizet, aminek több ideje van melegedni. e.; A 2 kombinációja, vagyis a hideg csapvíz csöve keresztül megy az 1. tartályon, amibe közvetlenül megy a kazán melegvize, így már valamennyit melegít rajta mikor meg van nyitva, aztán ez a melegebb víz megy a 2. tartályba, amin pedig a forróvíz csöve megy keresztül. Így nagyobb esély van arra, hogy melegebb lesz.
De a tartályok méretezése nem hasraütés szerűen kéne történjen, mert ha túl nagy, akkor csak sok langyos víz lesz benne, ami nem melegíti fel a folyó vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!