Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen lakást érdemes most...

Milyen lakást érdemes most venni? Panel vagy tégla? Gáz vagy távfűtéses?

Figyelt kérdés
Első lakást vennénk és teljesen tanácstalanok vagyunk,hogy melyiknél,és hogyan jönnénk ki olcsóbban. Min 1.5 szobás,7.000.000Ft-ig. Van egy pici babánk,mire ügyeljünk? A válaszokat előre is köszönöm.
2010. febr. 15. 12:04
 1/6 anonim ***** válasza:

szerintem panelt ne, mert a fűtésszámla nagyon magas

ha lehet, akkor v.mi egyedi fűtésűt nézzetek

2010. febr. 15. 12:59
 2/6 anonim ***** válasza:

A panelt sokan szidják. Mégis azt mondom, inkább azt.

Most lent van az ára, ennyiért téglát nagyon régi 100 éves épületben adnak.

A konvektoros pedig hideg. (nem fűti be mindenhol egyenletesen)

Panelben érdemes megnézni a szomszédokat, a környéket és azt, lehetőleg NE nyugati fekvésű legyen, nyáron az a legmelegebb.

Érdemes az alsóbb szinteken, azt majd valamikor könnyebb is eladni. Ha lehet, erkélyes legyen, (szintén könnyebb eladás) és jó, ha van.

2010. febr. 15. 13:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Panelt a leges leg utolsó esetben.Vagy olyat amit 1-2 éve teljesen felújítottak.Itt nem a festésre gondolok,hanem a ház teljes közmű és nyílászáró cseréjére valamint legyen hőszigetelve.Különben a gatyátok rámegy.Legyenek beszerelve egyedi vízmérők(6 évente csere)stb-stb...
2010. febr. 15. 16:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Az elsővel értek egyet. Csakis téglából. A panelt minden ismerősöm szidja, aki abban lakik. Annyira vékonyak a falak, hogy azt is lehet hallani a szomszéd tüsszent. Jó erre sokan azt mondják, hogy el lehet viselni, de amikor aludna a baba, a szomszéd meg hangosabban nézi a tv, és nem elaludni, akkor idegesítő.

És szerintem is jobb lenne, valami egyedi fűtés. De ha erre nincs mód, akkor szerintem inkább gázfűtéses. Bár ehhez nem nagyon értek.

2010. febr. 15. 16:39
 5/6 anonim válasza:

Szia!

Én is téglát javasolok és távhőset!Főleg pici baba esetén.

Én laktam gázfűtéses(konvektoros) albérletben,és tapasztalatból mondom,nem vennék olyat,mert nem tudod vele az egész lakást egyenletes hőmérsékletűre fűteni.Télen majd meg fagytunk a konyhában,főzni nem volt kedvem kimenni,olyan hideg volt,szóval én azt mondtam,inkább távhőset.

Mi is távhőset vettünk,téglát és nem bántuk meg,szerintem nem kerül többe a távhő mint a gáz,az előbbinek mint már mondtam az az előnye hogy egyenletes meleget tudsz csinálni,míg az utóbbival nem.

Spórolni a távhőssel is lehet,mert általában hőfokszabályzók vannak felszerelve,így te állítod a fűtést.

De mindenképp téglát javasolok,az árát is jobban tartja mint egy panel.

Remélem tudtam segíteni!:)

2010. febr. 15. 19:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Csakis tégla! Új egyedi fűtésű 75m2-es családi házunk fűtése 19ezer télen és 22-23 fok van bent folyamatosan, nyáron szinte csak alapdíjat fizetünk. Anyósom 53m2-es panelban lakik, tök hideg van nála, és 24ezret fizet. Arról nem beszélve, hogy a panelok régiek, életemben először ott volt szerencsém csótányhoz. Kiesett a konyhában a szellőzőből! Undorítóak a panel lakások és a fölötted lakó kádbafingását is kénytelen vagy minden este meghallgatni.

A 7.1 Millió elég lehet tégla lakásra is. Kérdés, hogy az ország melyik területén vennél lakást?

2010. febr. 15. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!