Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerülhet kb egy 54...

Mennyibe kerülhet kb egy 54 2m-es lakás felújítása? (info lent)

Figyelt kérdés
Kisszoba és konyha ablakcseréje, bejárati ajtó csere, konyha,wc, fürdő kivételével falra osb lap felszerelése (mögé üveggyapot)!
2010. febr. 14. 16:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nem kell feltétlenül 4-5 milla, illetve annyiért egy szuper lakást tudsz csinálni. Két éve majdhogynem folyamatosan csináljuk az 50nm-es lakásunkat, mert ugye nincs egyszerre annyi pénze az embernek. Több kérdést tettél fel, megpróbálok a saját tapasztalataimból válaszolni neked.

1.Amit a kollega írt a 4-5 millióról soknak tűnik, de azért úgy számolj, hogy 1 millió biztosan el fog mennyi, tehát a nagyságrendet jól írta fentebb. Ha nagyon minőségi anyagokból csinálod, akkor simán lehet 2 millió is természetesen.

2.Belülről valóban nem szabad szigetelni, osb lapokkal meg végképp nem, akkor inkább gipszkartonnal csináltatnék 10-12 centis falat, és abba mondjuk polcokat alakíttatnék ki, amikre lehet tenni könyveket stb. de ebben az esetben az egész falhoz szereltetném, iszonyú porral jár, ha bent laktok kemény lesz elviselni, és nem is olcsó.

3. Cseréltesd ki a nyílászárókat, ez legyen az első dolog. Mivel panelról van szó, nem nagyon lesz kőművesmunka, hiszen nem omlik le a vakulat, mint nálunk amikor kicseréltettük a bejárati ajtót. Azt újra kellett vakolni, 3 napja szárad. A nyilászárók közül legalább 5 kamrásat válassz, de ha van jobb az még jobb, igaz drágább. Nálunk a konyhában 3 kamrás van, az egyik szobában 7 kamrás, ég és föld a különbség, ezen ne spórolj. Ez kb. fél milla redőnyökkel együtt, plusz a bejárati ajtó még egy százas. Olyat kell keresni, aki jó, és egybe meg tudja csinálni az egészet, ekkor kedvezményt kell kérni!

4. A gipszkartonozásról már beszéltünk, horribilis pénz anyaggal mindennel együtt, ugyanakkor ha az egész falfelületre megcsinálod, ami a külső fallal érintkezik, akkor nem penészedhet, szerintem legalábbis nem. Nézz rá példákat magazinokban, nagyon jól mutatnak, én ezt csinálnám, ha most költöznék, igaz nem szigetelés céljából!

5. ha langyos a radiátor, akkor a központi fűtéssel van baj, szegény anyósomnál volt ez a helyzet, közös képviselőt kell gyötörni, hogy fűtsenek jobban, és új lapradiátort is vennék, sőt lehet hogy nálatok hosszabbat, hogy több hőt tudjon leadni (ezt is írták már fentebb).

6. Ha még csempéztetni akarsz az újabb sok százezer Ft.

2010. febr. 17. 08:07
 12/19 anonim ***** válasza:

"Nyílászáró csere panelban nem sok. 50ezerért minden ajtót-ablakot kicserélnek, beleértve a kőművesmunkát is (munkadíjra értem). Az ablakok áráért pedig nézd meg mondjuk a helyi szuperinfot!"

Ne haragudj, de egy panelablakot, ami legalább 150x180-as nem fogsz 50 ezer Ft-ért kicseréltetni, igaz nem sokkal több, de nem ennyi. És ez csak egy ablak!

Nálunk kőművesmunkával a 90*180-as volt 60 ezer Ft- egy évvel ezelőtt, és ez volt a legolcsóbb!

2010. febr. 17. 08:11
 13/19 anonim ***** válasza:

Nagyon kb:

nyílászárócsere: 500eFt,

fürdőszoba teljes felújítás, átlagos anyagokkal: 300eFt,

Ehhez az osb-s üveggyapotos szigeteléshez nem értek, de gondolom anyag és munkadíja ennek is több százezres tétel.

Tehát 1-2millió forint el fog rá menni simám.

2010. febr. 17. 08:50
 14/19 anonim ***** válasza:

"Ne haragudj, de egy panelablakot, ami legalább 150x180-as nem fogsz 50 ezer Ft-ért kicseréltetni, igaz nem sokkal több, de nem ennyi. És ez csak egy ablak! "

Nem haragszom, de nekem 20 ablakot tettek volna be ennyiért. Aztán miután addig felépítettem a házamat, inkább beraktam azt is én. (Íves, ferde, kör, 360x240-es méretű is van köztük!)

Nem gondolod esetleg, hogy lehúztak téged rendesen? Most komolyan. Mennyi ideig tart kicserélni egy ablakot? 2 óra hossza? Sokat mondtam. Legyen kiszállással 3! Aztán kőművesmunkáért visszamegy már csak egy ember, 2 óra alatt mindennel végez, legyen 3. Összesen 10 munkaóra alatt végzel. 50ezerrel az 5ezres órabér. És szerinted nincs aki ennyiért megcsinálja? Hát én is megcsinálom!

2010. febr. 18. 10:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Félreérted a helyzetet, de alaposan. Egy: nem jön vissza kőművesmunkára, mert ott helyben megcsinálja a vakolást is ha kell, annak már csak száradnia kell utána.

Kihagytad kedvesem az ablak árát!!!!

50 ezer 20 ablak? Ki van zárva! De ha ennyiért be is építették neked, elhiszem.

De az ablak ára abban nincs benne!!!!!!

Amúgy nem húztak le, hiszen az ablak beépítéssel együtt volt 60 ezer Ft!

ez nem sok, és több ajánlat versenyzett.

Ha te ennél olcsóbban tudsz embert, amiben az ablak ára is benne van akkor megemelem a kapalom.

Amúgy milyen az ablak? Merthogy az sem mindegy ám.

2010. febr. 18. 10:42
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem akarok belefolyni a vitátokba, de 5000Ft-os óránkénti munkadíj, főleg ha 2 ember dolgozik, nem olyan elképesztően sok.

Pl nálunk a burkolásért, amit 2 ember 2 napig csinált, csak munkadíjra simán volt pofájuk 100eFt-ot elkérni.

A vízvezetékszerelés szintén hasonló áron ment.

Régebben ezt én is marha soknak tartottam, emiatt különböző fórumokon írtam is erről. Erre jól ki lettem oktatva, hogy nem úgy van az. Ebben benne van az emberek útiköltsége, napi kajája, a szaktudás megszerzésének a költsége, emellett a gépekre is nekik kellett beruházniuk, amivel dolgoznak, és még azok is kompnak, stb, stb. stb.

Szóval én már munkadíjon semmin nem csodálkozom. Manapság egy jó szakmunkás sokkal többet megkeres, mint akinek 3 diploma, 4 nyelvvizsga és 2 doktori fokozat van a zsebében.

2010. febr. 18. 12:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen nem vitáztunk a kollégával, csak szerintem ő azt hitte, hogy 60 ezer Ft volt nekem az ablak beépítési díja, de a lényeg az, hogy az ablakkal volt 60 ezer Ft. ami egyáltalán nem sok.

A burkolás díja 1700 és 2500ft szokott lenni, de azt négyzetméterben számolják általában.

2010. febr. 18. 13:40
 18/19 anonim ***** válasza:

60eFt nem sok érte, sőt elég jó ár beépítéssel együtt. Nálunk a jobb fajta ilyen méretű ablakok kerülnek ennyibe. A munkadíj erre jön még rá, ami majdnem ugyan annyi, mint az anyagköltség. Tavaly kértem árajánlatot két független cégtől és mindenhol kb ennyi volt. (Tégla, családi ház.)

A burkoláshoz nálunk nem méricskéltek. Megnézték és mondtak egy számot. Egy kb. 3,5nm-es fürdőszobában+1,5nm-es wc-ben kellett lebontani a burkolatot, vakolni és felrakni az újat.

Így számla nélkül(!) volt 100e a burkolás.

Máshol is érdeklődtem telefonon. Igaz hogy mondjuk 1800Ft/nm a burkolás ára, de ha még bontani is kell, meg vakolni is kell, meg nem is panel, amivel egyszerűbb dolgozni, akkor aztán jöttek rá az 1800-ra a pluszok és már 3000 körül tartottunk nm-enként. Úgyhogy más se csinálta volna sokkal olcsóbban.

2010. febr. 18. 15:25
 19/19 anonim ***** válasza:

Leírom mégegyszer az olvasási nehézségekkel küzdők kedvéért:

"50ezerért minden ajtót-ablakot kicserélnek, beleértve a kőművesmunkát is (munkadíjra értem). Az ablakok áráért pedig nézd meg mondjuk a helyi szuperinfot! "

Felhívom a figyelmet: "munkadíjra értem"!

Felhívom a figyelmet: "munkadíjra értem"!

Úgyhogy vita tényleg nincs, félreértés van, beszólok, mielőtt olvasnék. Na mindegy.

És még egy kis szövegértelmezés: 10 munkaóra úgy jön ki a kétszer háromból, hogy az első három óra két embert igényel (6 óra), a második csak egyet (3 óra). És rádobtam még egy órát a biztonság kedvéért. Tehát az 5eFt/óra az személyenként értendő!

A vakolásért meg jobb, ha visszajön, és akkor vakol, amikor azért a purhab már megkötött...

Ablakkal együtt lehet, hogy nem sok a 60e. És tényleg nem mindegy milyen ablak. 60ezerbe csak olcsó ablak fér bele.

2010. febr. 18. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!