Mennyibe kerül egy 50nm-es lakótelepi lakás teljes
felújítása?
Figyelt kérdés
szeretnénk felújítani a lakásunkat, és most megkértem egy ismerőst, aki ezzel foglalkozik, h készítsen egy árajánlatot. az eredmény 1millió 150e ft lett. amit kicsit sokallok. ez csak a munkadíjat tartalmazza. a parkettát, a csempét, padlólapot, és a többi anyagot sem foglalja magában.
szerintetek is nagyon drága? csinált mostanában valaki hasonló volumenű felújítást, és ha igen, mennyire jött ki?
köszi a válaszokat
2009. jún. 17. 23:24
1/8 anonim válasza:
A nagynéném lakása lett felújítva, a héten fejezték be. Összesen 2 és fél millió ft-ba került, ha jól tudom. Ebben benne volt festés, laminálás, járólap az előszobába, konyhába. Álmennyezet, ablakcsere (3 hatalmas ablak, spec kerettel), redőnyök és a gázkonvektorokat is rendes radiátorokra cserélték és persze a munkadíj, a sitt elszállítása meg egyéb apróságok.
Ez a lakás ugyan nem panel és valamivel kisebb is.
Szerintem amúgy az ár nagyon sokmindentől függ. Egyrész attól mit akartok, mennyire minőségi anyagokat használtok és mennyire van lepukkanva a lakás.
2009. jún. 17. 23:33
2/8 anonim válasza:
Attól függ mi van ebben benne. Ha teljes felújítás, akkor nem drága.
Átlagosan 50-150 ezret lehet számolni egy felújításra m2-ként, minőségtől és munkától függően. Ennek kb a fele munkadíj.
2009. jún. 17. 23:35
3/8 anonim válasza:
Még az előző vagyok. Érdemes árajánlatot kérni több helyről. Anyuék sem az elsőkkel dolgoztattak. Amúgy ezzel a csapattal nagyon nagy szerencséjük volt. Rendesen dolgoztak, nem ittak, időben befejezték és átadták a lakást úgy ahogy az az elején le volt rögzítve.
2009. jún. 17. 23:35
4/8 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy ez állítólag mindennemű anyag nélkül számított ár. tehát sem a gázos szerelvények, sem a villanyvezetékek és egyéb ehhez kapcsolódó dolgok nincsenek benne. szerintem így eszméletlenül drága, mert nehogymár 10e ft-os órabérben dolgozzon egy melós. egy bankigazgató nem kap ilyen jó órabért...
2009. jún. 18. 00:33
5/8 anonim válasza:
Szerintem anyag nélkül csak munkadíjnak drága, még akkor is, ha a teljes lakásról van szó.
Kérdezzetek meg másokat is.
2009. jún. 18. 07:06
6/8 anonim válasza:
én második
Mindenképp kérjetek be legalább 3 árajánlatot.
De nem tartom magasnak az árat a munkadíjra.
Nekem a 220 m2 teljes felújítása 15 millióba került, az anyagokat én vettem, az kb 10 millió volt ebből.
De ha van 3 árajánlatotok, akkor van viszonyítási alapotok.
2009. jún. 18. 07:13
7/8 anonim válasza:
szia mi is szeretnénk a lakást de az egészet abban a konvektorok cseréje radiátorra falbontás falazás új szobabútor 3 szobába is új konyhabútor, parkettázás 3 szobában, festés 4 helyen, villany kapcsoló konnektor teljes csere, terasz (ami üveges) teljes elbontása) új nyitott teraszt helyette. ez kb 3.000.000 Ft! + padlásszobát szeretnnék + a tetőt is teljesen ki kellene cserélni az durván 2 millió ha nem több. de ha a padlásszobát nem számítjuk mert arra most nem telik. egysdzerűen egyben semmit sem lehet csak folyamatosan. máshogy nem megy. úgyhogy az a pénz amit mondtál nem sok+ a munkabér + az anyagok megvétele. nem tudom hogy pontosan milyen dolgokat szeretnétek a lakással de a teljes felújítással munkabér + anyag megvétele összesen 2,5 -3 millió forint az biztos. sajnos a mai világban semmi sem olcsó és mi is csak úgy tudjuk csinálni mert egybe nem megy hogy először a két nagyszoba teljesen aztán utána évben megin lehet egy kicsit akkor pl a fürdő, wc lenne utána meg a konyha. egyben semmmiképp sem fogjuk mert lehetetlen a mai világban. ennyi pénz egyszerre. persze van akinek van ennyi és megtudja csináltatni de mi nem tudjuk. egyszerűen képtleenség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!