Hogyan kell iglut építeni? A nagy hóra való tekintettel.
Figyelt kérdés
2010. febr. 11. 21:25
1/11 anonim válasza:
Az iglu nem hóból van, hanem jégből. De azért csak próbálkozz, legfeljebb lesz egy szép kövér hóembered.:)
2/11 anonim válasza:
esetleg ha találsz egy eszkimós fórumot....ők tuti tudják :-)) de engem is kezd érdekelni a dolog, mert még mindig szakad a hó Vasban...
3/11 anonim válasza:
Az elsönek: az iglu NEM jégböl, hanem hóból van, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyenböl - ehhez rengeteg tapasztalat kell, hogy megtalálja valaki azt az állagú össezállt havat, amiböl ki lehet vagdalni darabolkat, amikböl készül az iglu.
4/11 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Csak mellékesen:
Az inuitok (eszkimók) sem nagyon tudják már, mert házakban laknak, munkanélküliek, alig-alig vadásznak-halásznak néhányan, a bőséges segélyből italoznak, stb.
5/11 anonim válasza:
én úgy csináltam ilyet, hogy beálltam 1 részre az udvaron, és elkezdtem magam köré falat építeni, ami a tetején kupolába ment át, ha jó a hó akkor megtartja magát, utána alakítottam ki a bejárati részt, jó lett
6/11 anonim válasza:
"amiböl ki lehet vagdalni darabolkat, amikböl készül az iglu."
És ami egybefagyott és kemény az 100% hó mikor össze van fagyva?
7/11 anonim válasza:
csak a delfinek élnek igluban XD buta lények XDDDDD
8/11 anonim válasza:
A Kiskunhakasi media.hu oldalon láthatsz egy hókunyhót,amit egy szülő a gyerekének épített a napokban.
9/11 anonim válasza:
Az egybefagyott hó fehér szinü, sok levegö van benne a hópelyhek miatt (amik egymáshoz vannak fagyva), ezért erösen höszigetelö, és vadászkéssel lehet darabolni.
A jég meg megfagyott viz, nincsenek benne levegöbuborékok, hanem kemény, átlátszó /áttetszö és sokkal kevésbé szigetel, ezen kivül NEM LEHET késssel vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!