Mivel, hogyan fűtsem a folyosót, előszobát?
Adott egy "kocka" ház. Egyik oldalán 2 szoba, a másik oldalán egy szoba, konyha, fürdőszoba.
Középen húzódik a folyosó(előszoba).
A szobákat, konyhát gázkonvektor fűti (lemezes és öntöttvas kivitel)
A fürdőben is gázkonvektor fűtés van, de az kézzel gyufával begyújtós.
A folyosón és a WC-ben semmilyen fűtés nincs. Ezeket lenne jó valamivel fűteni, de nem tudom hogyan kéne.
Gondoltam rá hogy a szobákból egy csövön pl meleglevegőt juttatni ventillátorral a helységbe. csak hogy egy példát monjak, de nem biztos hogy nagyon gazdaságos lenne.
Bár itt nem is ez a lényeg igazából, ritkán használt helység, mégis jó lenne ha picit melegebb lenne benne.
Régebben, mikor még olajkályhák voltak, azok mind a folyosó közelében voltak, és a kémények is ezen a falon vannak. szinte a fal melegítette akkor a helységet.
Huh,nem egszerű...inkább a negatívumokat mondanám.Nekünk is kádár-kockánk van,és hasonló fűtés volt...
A csövön meleg levegő,(és az ajtő~nyitvahagyás) a hideg,nemm fűtött részeken penészedést okoz,hosszútávon páralecsapódástól az ablakok keretei is tönkremennek.
A calorII sajnos az egyik leggazdaságtalanabb gáz~zabáló
Mivel kéménybe kötött,abba a kéménybe más,(pl kandalló)tüzelőeszközt nem szabad(és veszélyes is)bekötni.
A többi konvektor parapetes,vagy kéményes?-mert ha van szabad kémény,amibe nincs gázüzemű készülék kötve,oda lehetne valami szilárd tüzelést,kandallót,vagy kis hordozható cserépkályhát tenni.
Nekünk is ugyan így van ahogy nálad. Sajnos a gázkonvertor nagyon gazdaságtalan de annak idején a szüleimnek nem volt egy nagy beruházás mert apránként cserélték le a kályhákat gázkonvektorra. A központi fűtést megcsináltatni pedig elég sokba kerül és ha egyszerre csak 1-2 helységet fűtesz vele az szerintem nem gazdaságos, egy egész házat viszont már megéri vele fűteni wcvel és folyosóval együtt.
Engem csak az zavar hogy a wc-n nincs fűtés. Már felvetettem hogy egy hősugárzót betehetnénk és legalább addig fújná a meleget ameddig ott trónolok. De ez se olyan egyszerű mert nincs ott konnektor.
Köszi a válaszokat.
Nos, a helyzet az hogy a 4 konvektor az ablak alatt van, a két kéményt már nem is használjuk, vissza is lett bontva a cserép alá. A fürdőszobait meg alig használom, sőt van mikor beviszem az olajradiátort inkább.
A folyosó nagyjából másfél méter széles, egyik oldalán egy üveges szekrény, a másikon fogasok vannak, pont ott ahol a kémények tisztító nyílása is van. Elvileg oda lehetne valami kandalló félét rakni.
Annak idején azért is az ablak alá kerültek a konvektorok, mert tán a kémény nem felelt meg valami oknál fogva, hogy oda belé bélés csövet vagy mit tegyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!