Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki mit gondol a takarítónőkről?

Ki mit gondol a takarítónőkről?

Figyelt kérdés

Nem a hivatásukra irányuló véleményekre vagyok kíváncsi,mert én speciel örülök hogy létezik ez a szolgáltatás/munka,de akiknek van takarítónőjük,nem félnek attól,hogy esetleg meglopja őket vagy bármi más?

Szeretném ha heti egyszer takarítónő járna hozzánk,persze itthon lenne valaki,de azért bennem van a félsz h mi van ha vmi eltűnik? Vagy túlaggódom?

Tapasztalatokra és nem véleményekre lennék kíváncsi.Más is hezitál ilyesmi miatt?Vagy nyugodtan fogadjak takarítónőt?

Köszi előre is!

2010. febr. 11. 00:12
1 2
 1/11 anonim válasza:
89%
mekkora gondok...ennyi idő alatt, amíg kitaláltad a kérdésed és leírtad, egy szobát fel lehetett volna porszívózni...
2010. febr. 11. 00:54
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

szerintem jól nézd meg, hogy kit engedsz a lakásodba.

én nem szívesen engednék be vadidegeneket.

2010. febr. 11. 01:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát én hívtam netről takarítónőt.

Úgy csináltam, hogy itthon voltam, sőt a barátom is, és amit féltettem cuccokat (kabátok, pénz, vásárlási utalvány..stb), azokat mindent bevittem a szobába, és megmondtam a nőnek, hogy a konyhát és a fürdőt kell kitakarítani, szobát azt nem.

Aztán amíg ő kint tevékenykedett, addig én megcsináltam a szobát. Végülis ennyi. Nem nagyon volt mit ellopjon.

2010. febr. 11. 02:34
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Amíg az értékeidre és a takarítónőre vigyázol,ki is takaríthatsz.
2010. febr. 11. 07:06
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem nincs, és nem is lesz. Nem bírnám, ha idegen ember a cuccaim között pakolászna. Anyósnak viszont van. Na mondjuk nála meg is értem, 3 szintes háza van, és reggeltől estig dolgozik. Van, hogy még este 10kor is az asztalnál ül. Neki volt több is. Az egyik annyira pletykás volt, hogy mindent visszahallottunk. Hogy kinek mennyi bugyija van, ki mit hagy elöl stb. Na őt menesztette. Ja, és mellé egy idő után nem is nagyon takarított. Egyszer bementem a fürdőbe, és úgy nézett ki, mint ami egy hete nem látott tisztítószert. Kérdeztem anyóst, hogy ma nem volt a néni? Mondta, hogy igen. Na akkor mondom nézd már meg a fürdőt. Másnap ki lett rúgva. Most van egy aranyos néni. Jól takarít, diszkrét, és tényleg egy tündér. Én is nagyon szeretem.
2010. febr. 11. 08:34
 6/11 anonim ***** válasza:
64%

Azt gondolom, ez is személyes ajánlás útján megy, mint bármi más mesterségnél.

Érdeklődj olyannál, akiben megbízol.

Hallani olyanokról, aki szinte családtagszámba megy.

Bizalmi állás.

2010. febr. 11. 09:16
 7/11 anonim ***** válasza:
81%
Engem nagyon zavarna, az egész magánéletem ki lenne teregetve egy idegennek. Inkább legyen kupleráj és érezzük jól magunkat, azt gondolom.
2010. febr. 11. 09:19
 8/11 anonim ***** válasza:
85%

Nos én a másik oldalon vagyok,vagyis eljárok a főállásom mellé takarítani...Először egy irodában kezdtem ahol komoly számítógépek,laptopok vannak mindenhol.Az angolok annyira nem foglalkoznak avval,hogy valami a szekrény mögé,vagy alá esik,hogy volt,hogy 1 év után amikor eltoltam a szekrényt(tavaszi nagy takarítást csináltam),hogy alatta is kitakarítsak,egy porosodott működőképes mobiltelefon,fényképezőgép,és majdnem 50 font volt..Látszott,hogy régen ott lehetett,hisz vastagon állt a por.Akár zsebre is tehettem volna soha nem hiányzott volna nekik.Amikor kitettem az asztalra másnap szóltak,hogy véletlenül az asztalon hagytam az "értékeimet".Akkor mondtam el,hogy hol találtam,nem is emlékeztek már a dolgokra..Azóta teljes bizalommal vannak irántam,és több családhoz is beajánlottak..Van egy angol család ahová nem is mertem menni,mert iszonyú gazdagság van,és féltem,hogy mi van ha eltörök egy kristálypoharat vagy megkarcolom véletlenül az antik bútort..De a család sose aggódik,hogy lopnék..Kulcsot kaptam,és megkértek akkor menjek amikor ők dolgoznak,így nincs senki útban a másiknak..Az értéktárgyuk,ékszerük a szemem előtt vannak,de soha eszembe sem jutott,hogy bármit ellopjak..Inkább azon vagyok,hogy el ne törjek valamit véletlenül..Ma ott tartok,hogy gondolkodom,hogy feladom a főállásomat,és csak takarítani járok,mert több helyre is hívnak,és anyagilag is jobb nekem..

Minden a bizalomról szól..Én személyes sértésnek venném ha valaki állandóan a nyakamba lihegne amikor takarítok..Szerintem azért látni,érezni lehet egy beszélgetésnél,hogy az illető megbízható-e..Ha annyira félnék nem hívnék senkit ,inkább magam csinálnám meg..Nem beszélve arról,hogy elég megalázó ha a takarítónő azt veszi észre,hogy a tulaj igaz otthon van,de őt lesi,és várja mikor buktathatja le..

2010. febr. 11. 09:55
 9/11 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a hozzászólásokat!

Elsőnek üzenném hogy azt a mondatot amig azt a véleményt ide leírta,annyi idő alatt segíthetett is volna másnak más kérdésben,de neki az volt a fontosabb h jól megaszongya:DD tipikus magyar.

Többieknek :

Én ugy gondoltam h csak porszívózni,meg ablakokat pucolni meg ami számomra nagyobb meló,arra vennék fel..mosni,vasalni,wct surolni,stb arra nem.Ahogy itt valaki tanácsolta is,sztem is az a legjobb ha ismerős ajánl vkit aki már náluk is bevált,igy talán nem lehet olyan nagyot bukni.Hirdetés utján kizárt hogy felvennék.

2010. febr. 11. 18:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Én vagyok a takarítónő...

Írtad az ablakpucolást.Úgye azt tudod,hogy az nem szokott a takarító munkakörébe esni??Ha valaki kér ablakpucolást azért külön megbeszélik az anyagiakat..

A takarításban bele tartozik a porszívózás,elmosogatás(konyha),por törölgetés,fürdőszoba kitakarítása.Vasalást,és ablakpucolást külön meg kell beszélni..Ha valakit hívsz(ismerőst pl.) Mindenképpen mond meg neki,hogy te csak ezt várod el...

2010. febr. 12. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!