Milyen gyakorisággal huzatoljátok le az ágyneműt?
Figyelt kérdés
2015. jan. 22. 16:55
1/20 anonim válasza:
Nem tudsz magyarul? Mert olyan szó, hogy "lehuzatolni" nem létezik.
Mosni meg két hetente szoktam, mert feltélezem, erre gondolsz.
2/20 anonim válasza:
Minden vasárnap tiszta ágyneműt húzunk.
6/20 anonim válasza:
Két hetente, de szükség esetén (fokozott izzadás bármilyen okból) gyakrabban.
7/20 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak: lehet,hogy nem létezik ilyen szó de hidd el nagyon sokan használják.
2015. jan. 22. 19:29
8/20 anonim válasza:
Kéthetente, közben csak indokolt esetben, pl ha beteg vagyok, leizzadtam, ráömlött valami stb.
9/20 anonim válasza:
Az elsö vagyok, 65 éves, de még egyetlen egyszer sem hallotam ezt.
10/20 anonim válasza:
Pedig létezik ez a szó. Ismeretségi, rokoni körömben mindenki a legnagyobb természetességgel használja.
Tudod, minden csak nézőpont kérdése. Te megkérdezed, nem tud-e magyarul, aki ezt a szót mondja, más meg azt kérdezné, te nem tudsz-e magyarul, hogy egy közismert szót nem ismertél meg 65 év alatt.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy te mit mondasz helyette. És ne, ne a mosást mondd, mert az egy másik művelet.
Maximum azt tudom elképzelni, hogy lehúzza az ágyneműt, nem lehuzatolja. De ez is értelemzavaró, mert az ágyneműt lehúzhatom az ágyról a földre - és ez nem ugyanaz, mintha lehuzatolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!