A mérőórámmal lehet valami gond (Émász)? Mennyibe
kerül egy óravizsgálat?
Figyelt kérdés
Tavaly előtt havi 5000Ft mellett 52 000et ráfizettem az elszámolásnál, tavaly ezért havi 10 000el fizettem és most így is ráfizettem 62 000et és fogalmam sincs, hogy mi fogyaszt itt ennyit, ugyanazokat a berendezéseket használjuk ugyanannyiszor. Hallottam már sokfélét, hogy gyári hibásak az órák, nekem is lehetetlen hogy itt 2-3 évig 1500-2000 kW volt az éves fogyasztásom, most meg 4000 és mióta leolvasták 20 napja, megint elfogyott 400 kW a 20 nap alatt, ha így haladok, megint ráfizetek. Szóval mindenképp felülvizsgáltatnám, mert valami nincs rendben! Előre is köszönöm segítségeteket!
2015. jan. 20. 20:36
1/9 anonim válasza:
Ha valamelyik elektromos eszközöd többet fogyaszt a normálisnál, az valószínű olyan, ami mindig be van dugva, pl. hűtőszekrény, fagyasztó.
Nem megy egyik sem többet a megszokottnál? A gáz mennyiségének csökkenése miatt akár folyamatosan is mehet a kompresszor.
Más nem jut eszembe, ami fogyasztásnövekedést okozhat.
Ha ezt kiszűröd, akár bejelentheted a szolgáltatódnak, hogy valami nem stimmel.
2015. jan. 20. 21:16
2/9 anonim válasza:
Kérheted a villanyóra bevizsgálását, de ha a mérőóra nem hibás, akkor az ellenőrzés és hitelesítés költségét a fogyasztónak kell megfizetni. A költségeit a szolgáltatótól érdeklődd meg, ahova tartozol.
2015. jan. 20. 21:18
3/9 A kérdező kommentje:
Ooo,te jo eg! Koszonom a valaszokat! Lehet,hogy a bojler lesz a bunos!!!
2015. jan. 21. 06:50
4/9 anonim válasza:
A bojler (egyáltalán) nem valószínű. Bár nem árt pár évente vízkövet eltávolítani belőle...
2015. jan. 21. 08:30
5/9 A kérdező kommentje:
2eve van bojlerem,es ejszakaim nincs. Ha bedugom orankent elmegy 1kW-al tobb,mint anelkul. Erre tippeltem,most ezt figyelem 2napja
2015. jan. 21. 09:03
6/9 anonim válasza:
Akkor máris nem igaz, amit kiírtál, miszerint "ugyanazokat a berendezéseket használjuk ugyanannyiszor".
A bojler költsége, 3-4 főre átlagos használat mellett, mondjuk 100 literes, havi szinten kb. 5-6E forint, nappali árammal.
A bojlert csak akkor érdemes kihúzni, ha hosszabb ideig nem használjátok, ha napi szinten használjátok, azzal nem tudsz spórolni, mivel a bojler ha elérte a beállított hőfokot, amúgy is kikapcsol.
2015. jan. 21. 09:31
7/9 A kérdező kommentje:
Igen és a bojlert is ugyannyiszor hasznalom,mint 2eve,megis tobb a fogyasztasa. Talan meghibasodhatott,mert elvileg csak addig fogyaszt,míg felmelegíti a vizet,de most forog az ora akkor is,haccsak siman aram alatt van. Meg elso evhez kepest most lathatoan tobbet eszik ugyanolyan eletvitel mellett es nem vizkoves stb.
2015. jan. 21. 14:26
8/9 A kérdező kommentje:
Miota megvettem,be van dugva,kiveve karbantartas idejen,csak 2 napja huztam ki,mert kivancsi voltam,ha azt kiiktatom,mennyi lesz az oraallas. En is ugy tudtam,hogy 5000nel tobb nem lesz a fogyasztasa,foleg,hogy ketten vagyunk,most megsem ertem,mi lehet a gond,ma jon valaki megnezni,remelem,kiderul.Koszonon a valaszod!
2015. jan. 21. 14:31
9/9 anonim válasza:
Szívesen.
De a bojler nem tud úgy meghibásodni, hogy növelje a fogyasztásod. Ugyanis ha az áram átalakul hőenergiává, az pedig átatódik a víznek, az hasznos. Ha nem kapcsolna le, akkor forralná a vizet, azt meg észrevennéd.
Ha vízköves nagyon, akkor víz helyett vízkövet is melegítesz, ami kicsit csökkenti a vízmelegítés sebességét, de az sem okoz érdemi többletfogyasztást. Igazából a hűtőn/fagyasztón kívűl másra gondolni nem tudok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!