Mennyibe kerülne a gázvezeték átalakítása?
Gázzal (is) fűtünk, tehát az rendben bent van a helyén. Messze az órától kívül a falon, a konyha mellett megy le a gázvezeték a pincébe a gázkazánhoz. Egy lyuk a falon, 4-5 méter cső és egy kis hegesztés kellene laikus szemmel ahhoz, hogy a konyhában is legyen a gázcsőnek egy vége a tűzhelynél. Ennek hivatalosan kb. mennyi költsége lenne?
Viszonylag jól szigetelő fa ablakok vannak, utólag lettek szigetelő gumival ellátva. Egy, a szabadba vezetett páraelszívó van a jelenleg még PB gázzal működő, cserére szoruló gáztűzhely felett.
Maga a műszaki kivitelezés valóban nem egy összeg lesz,de
" Bármilyen fogyasztói gázvezetéket érintő szerelés (minden új létesítés, átalakítás, bővítés vagy a keretes részben felsoroltaktól eltérő készülékcsere) engedélyköteles, melyhez gáztervet kell készíttetni - ezt kizárólag gépész tervezőmérnök készítheti el."
No, ez kb40-50 ezer.
Azt még el felejtettem írni,hogy a szerelés után még jön
a MEO átvétel.Viszont ekkor az egész hálózatot ellenőrzik
ezért jó ha minden rendben(kazán,kémény,stb).
Véletlenül se kelljen a gázórát leszerelni...
Én a másik "véglet" vagyok.
7 éve leszereltem az összes kéményes konvektort,a vízmelegítőt,fali hősugárzót,eldaraboltam az összes gázcsövet.
A gázóra utáni helyiségbe a bejövő csőhöz lett egy kb 3 méteres darab toldva(lánghegesztéssel)és egy parapetes kombikazán lett beszerelve.(neg persze radiátoros fűtés van az egész házban.
Teljesen szabálytalan...papíron a tervrajz szerint,még mindig az(1981-s)konvektoros fűtés van.
Azóta így működik. A leólvasónak semmi köze hozzá,mást nem engedek be a házamba-megy amíg megy,ha majd egyszer komolyan érdeklődik a szolgáltató,ráérek akkor gondolkodni,hogyan tovább.
"Én a másik "véglet" vagyok."
Ezzel 1 gond van.Történhet bár mikor tűz,robbanás ugye az ördög nem alszik.
És ettől fogva az összes kárt rád terhelik+bünti az egyedi szerelésért.
Tűz-és robbanásveszélyes a régi rendszer volt,ahol a konvektorokhoz vezető csővek sok-sok menetes kapcsolattal voltak szerelve+ az akkori szabvány "megengedte" a síma,falazott kéményt az égéstermék elvezetésére.
A mostani turbós kombikazán nem kókányolva lett,szakszerű szerelés,beüzemelés történt,egyszerűen nem voltam hajlandó kifizetni egy bontási,és átalakítási tervrajzért,és engedélyért annyit,amennyibe az összes radiátor került szerelvényekkel cakk~pakk(70~80ezer).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!