Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Albérlet továbbra is vagy...

Albérlet továbbra is vagy vissza a szülőkhöz 4 évre, hogy esélyünk legyen saját lakásra? Ti hogy bírtátok?

Figyelt kérdés

A barátnőm szüleinek házában csak 1 külön szobánk lenne, nem lakrész.

Félek a döntéstől, mert a romokban lévő önbecsülésemnek nem tesz jót, hogy 30 évesen költözzünk vissza vidékre, de nem tudjuk fenntartani a pesti életünket(albérlettel+ hazautazások költségeivel),ha emellett lakáshitelhez önerőt gyűjtünk.

(Barátnőm még csak 24 éves, két és fél éve vesztegetjük együtt albérletre a pénzt, döntenünk kell.)

2015. jan. 13. 16:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha kevés a jövedelmetek, akkor ne is gondoljatok saját lakásra.

Azért egy szobába nem költöznék az anyósékhoz.

2015. jan. 13. 16:50
 2/11 anonim ***** válasza:
A saját érdeked-jövödet nézzed: Vissza költözést javaslok!
2015. jan. 13. 16:51
 3/11 anonim ***** válasza:
#1-es olcsd pontosabban-"1 külön szobánk lenne,..." nem 1 közösszoba...
2015. jan. 13. 16:53
 4/11 anonim ***** válasza:
#2 vagyok: bocsi-olvasd... elnézést a hibáért.
2015. jan. 13. 16:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Ott lesz munka egyáltalán? Meg nem tudjátok fenntartani a hazautazások költségeivel? Miért mennyit mentek? Mi évente kétszer megyünk, megértették, hogy drága.
2015. jan. 13. 17:06
 6/11 anonim ***** válasza:

"#1-es olcsd pontosabban-"1 külön szobánk lenne,..." nem 1 közösszoba..."

Szerintem érti az első. Én sem költöznék úgy, hogy nincs külön lakrész konyhával, fürdővel mindennel. Bár még úgy se. Én laktam anyósék szomszédjában, még az is szar volt, nem hogy együtt.

2015. jan. 13. 17:07
 7/11 A kérdező kommentje:

Havonta 3szor jövünk haza, az kb. 26ezer Ft. Mindkettőnknek fontos a család,az itteni barátok. Próbáltuk,h kéthetente járunk haza, de mindig van valami, ami miatt "jönnünk kell".

Plusz 19ezer a BKV-bérlet.

Az albérlet 72ezer+rezsi. Természetesen anyóséknak is fizetnénk, de ha 45ezret fizetünk nekik a rezsire, min. 45 ezer forinttal több maradna nekünk így is.

Ezeket összevetve otthon meg tudnánk spórolni havonta 90.000 Ft-ot, ami Pesten csak arra megy el,hogy lakunk valahol.

Csak akkor költöznénk persze, ha már mindkettőnknek lenne itt munkája (én bármikor kezdhetnék, várnak vissza az előző munkahelyemen).

2015. jan. 13. 18:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Nézd, ki lehet próbálni. Én azt mondom, hogy még mindig jobb a lány szüleinél lakni, mint fordítva. Mivel egy férfinél elég, ha dolgozik, meg nem tapló paraszt és jó. Esetleg egy-egy nehezebb emelősebb dolgot vagy fűnyírást rábíznak. Ha meg magától besegít a háztartásban is akkor meg maga a csoda.

De a nőnél jön az, hogy ki hogy csinálja a házimunkát, mikor mos, mikor mennyit és hogy főz, a mosogatás, az ablak pucolás, hogy miért nem vasalja ki a pici fiú ingjét stb. stb. miért mosogat folyóvízben pénzkidobás, miért most hajat hetente háromszor pénzkidobás, miért mért miért...

Viszont az ő szüleinél mindezzel vagy nem lesz baj, mert mivel otthon tanulta meg, ezért erről egyeznek a vélemények, vagy ha mégsem, akkor nem kell villámhárító közéjük, mert elintézi az anyjával közvetlenül, meg az anyja is úgy fog ránézni, hogy az ő lánya ő szülte, ő nevelte, akármilyen hülye az övé, nem egy beköltöző idegen, akit az anyja még felmosni sem tanított meg normálisan, meg még szendvicset se rak a fiának a munkába, szegény fiának milyen élete lesz mellette.

Ha már muszáj, akkor inkább a nő szülei, mint a férfi szülei, szerintem.

2015. jan. 13. 18:16
 9/11 A kérdező kommentje:

Erre eddig én nem gondoltam:D

(Anyámhoz nem költöznénk helyhiány miatt, de anyósomék ketten laknak a 3 szobás házban, és korábban már laktam náluk, míg a barátnőm be nem fejezte a fősulit, de az egy másik helyzet volt.)

2015. jan. 13. 18:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Miért nem néztek olcsóbb esetleg kisebb albéretet és akkor a kecske is és a káposzta is megmarad.1 szobásak külső kerületekben 40-50 körül ki lehet fogni+ megerőltetni magatokat és csak 2 hetente hazajárni.Van már skype stb. hogy a barátokkal tartsátok a kapcsolatot.Ha jól számolok,az már 30-40 e ft megtakarítás.
2015. jan. 13. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!