Hogy tehetném széppé a kádat? Azt se tudom mitől ilyen.
Uj lakást vettem ki,takaritás ráfért,fürdőn kivül szép is a többi szoba.A kás viszont eszméletlen ronda.
Nagyrésze sárga,egy részén mintha peregne le róla a festék.Bár lehet hogy alapjában fehét,és a vizkőtől sárga,és csak a vizkő válik le.
Naponta többször vizkőoldóval,domestossal,sőt,2liter hipóval is kisuroltam már,de semmi.
Uj kádra,szakemberre aki helyreteszi,nincs pénzem.
Ötlet valakinek?
ecet kiprobálva,hatás nulla
cilit bang az zsiroldó,az minek? szennyeződéseket már levitte a többi szer,csakvagy vizkő,vagy festék ami sárga
festéket láttam boltban...ha lekenem a vizkövet,akkor nem fog felpattogzodni a festék róla?
engedd meg a kádba a vizet, teli legyen. rengeteg ecet bele. 3-4 óráig bőven úgyhagyhatod. tovább is. néha ellenőrizd, hogy mi újs.
ha nem válik be, akkor meg csiszolópapír, aztán festék+ecset
Lehet,hogy hülyen hangzik,de Coca -Cola!
Ez nem vicc,legalább is egy próbát megér.
Én a wc-t és a mosdókagylót takarítottam vele.
Komolyan mondom elképesztő!
Ebből én egy jópárat kipróbáltam már!Félelmetes,de van igazság benne!
hát a cola tényleg megér egy próbát, de nem kell drága, jó a tescos is.Nézd meg a hátulján az összetételét, a foszforsav ami jó hatóanyag a tisztításhoz.
(saját tapasztalat: a fiam autószerelős gépzsíros, olajos ruháit mostam vele, eredményesen.)bár ez zsírféleség,neked meg talán nem ennek az oldása kellene.Trisó=általános erős vízlágyító tisztítószer, az aut. mosógép tisztításához is (+ 60fokos víz)ezt használjuk sokan.Hátha használ.
liter ecet már másfél órája áll egy kád vizben
hátha...
ha nem,akkor jön a többi,kiprobálom
Ha a vízkőoldó(sósav tart.5-10%) nem szedte le akkor ecettel(ecetsav) sincs semmi esélyed,ugyanis mind2 sav,csak az utóbbi sokkal gyengébb.A cola az még ettől is gyengébb.. (foszforsav) szinte alig tartalmaz maró anyagot az előbbi kettőhöz képest.Lehet még kapni háztartási boltban tömény 30%-os sósavat is 300Ft/L. Ez a legerősebb marószer amit boltban megkapsz. Ezzel még próbálkozhatsz,de vigyázz igen agresszív anyag,a bőrödet is megeszi pillanatok alatt.A szemedre nagyon vigyázz,és a fémeket,krómozást,és a csempét és megmarja.
Ha ez sem segít,akkor csak a kád csere marad,mert az esetleges újra festéstől...csak rondább lesz ,annak nincs értelme.
se ecet,se viköoldó nem segitett
kádcsere felejtős,csak albérlet,tulaj nem cseréli ki,én meg nem vesztem meg saját költségen kádatcserélni...
festékről vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!