Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kútvíz bevezetése fürdőszobába?

Kútvíz bevezetése fürdőszobába?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A kútvíz már be van vezetve a házba (mosókonyha), de most szeretnénk a fürdőszobába is. Ez lehetséges? Csak a fürdőbe, konyhába nem :) Hallottam ilyen és olyan választ is.

2015. jan. 4. 20:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%

Hááát, felénk leginkább csővel szokták a vizet vezetni!

:D

2015. jan. 4. 20:41
 2/14 A kérdező kommentje:

komolyaaaaan ?:O el sem hiszem....

konkrétan arra lennék kíváncsi , tényleg megfertőzi-e a vezetékes hálózatot vagy nem? legális vagy nem stb stb stb technikailag gonolom, hogy lehet...

de kszi a hozzáértő választ...

2015. jan. 4. 20:43
 3/14 anonim ***** válasza:

Mindenképpen külön hálózatra kössétek, mert az tény, hogy a vízműből folyamatosan ellenőrzött víz érkezik, a kútból viszont nem. Én el tudom képzelni, hogy a vezetéken keresztül fertőzhet. Ahogy az ásványvizeknél is nemrég azért vontak vissza egy csomót, mert valami megfertőzte a palackozó hálózatot.

Végül is elfér két csap egymás mellett :)

2015. jan. 4. 20:53
 4/14 anonim ***** válasza:
Ehhez külön vízvezetékrendszert kell kiépítani, hogy a vezetékes meg kútvíz nem találkozzon sehol.
2015. jan. 4. 21:02
 5/14 anonim ***** válasza:

Ha a kúthoz a fürdő van közelebb,semmi gond,közé egy csap,és kész. A hálózatról megy a konyha-a csapig.

A kútról a mosókonyha,és a fürdő-a csapig.

Ha a szivattyú meghal,a csap nyitásával az egész mehet vezetékesről.

Ha viszont a konyha van a kúthoz közelebb,mint a fürdő,akkor a tavasszal vízvezeték bővítés/szerelés lesz!

2015. jan. 4. 21:23
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2015. jan. 4. 21:23
 7/14 A kérdező kommentje:
a fürdő van közelebb, mosókonyha és rögtön mellette a fürdő. Ezekszerint van mód rá, hogy külön rendszerről menjen a fürdő és a konyha ? szuper :)
2015. jan. 4. 21:30
 8/14 anonim ***** válasza:
Mint írták! Falon kivúl is,(ha nincsen kitéve fagyveszélynek) lényeg, másik rendszeren.
2015. jan. 4. 21:45
 9/14 anonim ***** válasza:

Milyen cső van? Az lenne a legjobb,ha KPE.

Kiásod a csövet,elvágod,közé raksz egy csapot.teszel rá egy nyitószárat(hogy akár talajszintről lehessen nyitni~zárni)teszel rá egy védőcsövet,és kész.

Ha így akarod használni,jó esetben a(z elzárt) csaphoz nem is kell évekig nyúlni,csak ha a hidrofórral gond lenne.

2015. jan. 4. 22:18
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem is így van,mivel nemrég örököltem a házat,csatorna nincs bekötve,talajterhelési adót nem akarok fizetni(több,mint 2ezer/m3),inkább fúrattam egy (54m-s)kutat,az Alföldön ez 60ezer volt)...így a konyha kivételével minden arról megy.
2015. jan. 4. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!