Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen megoldást tudtok hogy...

Milyen megoldást tudtok hogy legalább 6-8 órát kibirjon a tűz a kazánba amikor nem vagyok otthon?

Figyelt kérdés
2010. febr. 4. 18:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Huzatszabályzót, de ennyit biztosan nem fog kibírni egy "hagyományos" kazán.

Meg kell próbálni nagyobb darab fákat belerakni, nem apróra vágottat, az lassabban ég.

2010. febr. 4. 19:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Keményfát kell rakni bele,és azt is nagy darabokban.
2010. febr. 4. 20:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tom kapni e még de amikor mi fűtöttünk vegyes tuzelésuvel akkor vettunk kb 30 mázsa kokszot, iylen szivacsos grafitszürke csillogó szenet..

Az izzott akár 12 orán át is..

Este meg lett rakva vele háromnegyedig a kazán, alatta meg fa és másnap reggel 9 kor is meleg volt a radiátor és volt parázs a kazánban..

2010. febr. 4. 20:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Általában 2 telet kibírt a 30 mázsa koksz..
2010. febr. 4. 20:55
 5/5 anonim válasza:

Én fával tüzelek a kazánt naponta kétszer rakom tele. (50 cm-es darabok férnek el benne.)

Hét közben a nappaliban, ahol padlófűtés van 18-19 fok a hőmérséklet, a radiátorral fűtött fürdőben 22 fok, míg a hálókban 20 fok.

Ehhez a kazán öszzes ajtajának a szigetelését szilikonnal javítottam, hogy ne kapjon a réseken keresztül szabályzatlan levegőt és felszereltem egy huzatszabályzót. Ezzel a szabályzóval a víz hőmérsékletét 50 fok körül tartom. Annyira le tud szabályozni, hogy ha áramszünet van és nem megy a keringető szivattyú, akkor kialszik a tűz.(A padlófűtés 27 fokra van szabályozva.)

Tettem a fűtőkörbe egy 120 literes Hajdú villanybojlert, aminek a fűtését bekapcsolom, ha hosszabb időre magára hagyjuk a házat, hogy ne fagyjon szét a rendszer.

Ez a felállás nálam már öt éve működik

2010. febr. 5. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!