Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Padlófűtés a bútorok alatt?

Padlófűtés a bútorok alatt?

Figyelt kérdés

Padlófűtést szeretnénk a lakásunkba,kértünk is árajánlatot egy cégtől.Kijöttek femérték nemrég meg is kaptuk az árajánlatot és a terveket.Nem olcsó,de most nem ez a lényeg.

Minden szobába a padló teljes felületére terveztek fűtést dupla csiga csőrendszerrel.

Na most a kérdésem az lenne hogy a felmérés alatt nem kérdezték meg hogy hova terveznénk a bűtorokat,szoba elrendezés stb,csak a méreteket vették fel.

Jó dolog az hogy ha pl a szekrénysor alatt is van fűtés?

#padlófűtés #bűtorok
2014. dec. 16. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem tök mindegy, hol van a bútor. Nálunk padlófűtés van. Nem tudom, hol mennek a csövek, de kb. 20 éve lakunk a házban, ezalatt a szobám már többször is át lett rendezve, és nem volt még semmilyen probléma ebből.
2014. dec. 16. 23:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm is padlófűtést csináltatott, többek között a konyhaszekrény alá sem tetetett csöveket, azt érte el vele, hogy a lakás fűtése sokkal többe van mintha ott is lenne fűtés, hiszen azok a területek hidegek. Sokat panaszkodik, hogy hiába van meleg a lakásban akkor is vannak helyek ahol megfagynak. Már nagyon bánja, hogy oda nem rakatott csövet. Nem tudom elmagyarázni mi a tudományos magyarázat rá, bár már mondták, de a neten rátudsz keresni miért nem éri meg kihagyni a csöveket bizonyos helyeken.

Amúgy meg a lakást átrendezheted, és ha helyet cserél a szekrény és az ágy akkor majd ott fagyoskodsz?

2014. dec. 16. 23:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok szakember, viszont tapasztalatból tudom, hogy nem érdemes kihagyni a bútorok alatti felületeket, szóval faltól-falig kell rakni a csöveket. Nálam a mesterek a konyhában a szekrénysor alá nem raktak és a hálószobában sem, aminek következménye, hogy hidegebb van, és az alsó sarkok kissé penészednek.A szekrények is belül hidegek ami szintén nem jó a ruháknak és az élelmiszereknek sem. Hiába húzom el a faltól a bútorokat, ott nincs fűtés és hideg a padló, hideg a fal. Ráadásul ez már örökre így marad, tehát utólag nem orvosolható. Ezen nem érdemes spórolni.
2014. dec. 17. 11:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Az előttem válaszolók tökéletesen érveltek. A lakást később többször átrendezheted, nyilván nem fogod minden alkalommal a fűtést felveretni és átalakíttatni. És a bútorzat, különösen a konyhabútor fal felőli hűlésének (és penészedésének) megelőzése érdekében mindenüvé egyenletesen kell padlófűtést rakni. (Mondjuk nálam kivétel a spájz, oda egyáltalán semmilyen fűtést nem tettem.) Ha jó a szaki, akkor ismeri a modern szabványokat és irányelveket. A padlófűtés csöveit sűrűn fekteti, így a padló egyenletes hőfokú lesz, és a padló felületi hőmérséklete nem haladja meg a 28 fokot a szobákban, a fürdőben pedig a 32 fokot. Ez a hőfok a bútorzat számára elviselhető. A növényeket majd ne tedd a földre, hanem posztamensre, állványra, vagy valamivel elemelve a fűtött padlótól, egyedül ők nem bírják ki még ezt a meleget sem.

Annyi hátránya van, hogy a szemetet télen is sűrűn ki kell vinni, mert a csap alatti rész, a szemetes is fűtve van és 2-3 nap alatt megbüdösödik a szemét. De sűrű szemétkivitellel kivédhető. A szomszédomnak nincs padlófűtése a konyhabútor alatt, és amiatt van büdös nála, mert az egész konyhaszekrény belül penészedik szegénynél a vadiúj házban...

2014. dec. 17. 15:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat,akkor megnyugodhatok hogy ez nem az ár növelése miatt van hanem mert ezt igy kell!

Öszinte leszek meglepődtem az áron,mert ez egy kis lakás 45nm és háááát... Jó lehet hogy ök mindenből csak a minöséget ajánlják,na meg lehet inkább túltervezik mint pl szerintem a szigetelést.de ezt inkább egy új kérdésben teszem fel.

Mindenkinek köszönöm a váloszokat,mennek a zöld kezek!

2014. dec. 17. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!