Hogyan tudnám beosztani az időmet hogy mindenre jusson elegendő időm? 20/F
Szia! Először is kell egy fontossági sorrend. Gondolom a kutya az első, mert ő élőlény és kénytelen vagy vele foglalkozni. Ezek után csinálj egy fontossági sorrendet.
Második lépés egy időrendi beosztás.
Pl. kutyasétáltatás minden nap.
Edzés heti 3x1 óra.
Angol heti 2x2 óra és így tovább.
Utána veszel egy naptárat és szépen beírod a fontossági sorrend szerint. Amire meg nem jut most időd, azt kihagyod, és majd ha lesz üres helyed a naptáradban akkor beilleszted.
Örülök!
A lényeg, hogy ne zsúfold be a napokat, legyen hely a pihire és a haverokra, csajokra is! Persze pl. egy edzés lehet a haverokkal is!
Igen, én is naptárba szoktam beírni, hogy melyik nap mit fogok csinálni, és szépen elosztom a dolgokat.
De azért egy kis helyesírást is nézegethetnél, pláne, ha szeretsz olvasni:fejjel és eléggé - de lehet, hogy csak elírás volt, mert a többi, mondjuk, rendben van.
Ajánlok pár könyvet, ha szeretsz olvasni:(ill. küldök egy könyvlistát):(elöl vannak a gyerekkönyvek, hátrább a felnőtteknek valók)
Saint-Exupéry: A kis herceg
Fekete István: Csí (megható könyv egy fecskéről)
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki (nagyon humoros, igaz, főleg nyelvi humor van benne)
Oscar Wilde: A boldog herceg
Nagyobbaknak:
Dickens: Copperfield Dávid
Dickens: Twist Olivér
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Kipling: A dzsungel könyve
Beecher Stowe: Tamás bátya kunyhója
Joy Adamson: Oroszlánhűség
Jack London: A vadon szava
Jack London: Az éneklő kutya
Jack London: A beszélő kutya
Molnár Ferenc: Pál utcai fiúk
Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig
Mikszáth Kálmán: Noszty fiú esete Tóth Marival
Jókai Mór: Aranyember
Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem
Karinthy Frigyes: Így írtok ti
Dymphina Cusack: Ketten a halál ellen
Emily Bronte: Üvöltő szelek
Charlotte Brontë: Jane Eyre
Eric Knight: Légy hű magadhoz
Victor Hugo: Nyomorultak
Victor Hugo: A nevető ember
Victor Hugo: Párizsi Notre Dame
Emile Zola: Nana
Emile Zola: Életöröm
Emile Zola: Egy asszony élete
Maupassant: A szép fiú
Floubert: Bováryné
Tenesee Williams: A vágy villamosa
Bernard Shaw: Warrenné mestersége
Tolsztoj: Anna Karenina
Rostand: Cyrano de Bergerac
Ifj. Dumas: Kaméliás hölgy (operában: Verdi: Traviata)
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Dosztojevszkij: Fehér éjszakák (nekem a kedvenc könyvem)
4-es voltam. Próbáld meg a "jobb agyféltekés rajz DVD"-n még keresni ha az általam átmásolt nem felelne meg. Egyébként könyvtárban is körül lehetne nézni,szerintem egy korszerűen felszereltben biztosan megvan az anyag.
Sok sikert jó tanulást!
Online Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam DVD-n!
jobb-agyfeltekes-rajz.com/online-tanfolyam.html
Szeretnél részt venni egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon, ... A DVD tartalmazza egy 3-4 napos Jobb Agyféltekés Rajztanfolyam teljes elméleti és gyakorlati ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!