Mindig rögtön azután, hogy felkapcsoljuk az adott helységben a villanyt. Szikrázik egyet, azt szevasz. Dehát warum? Legutóbb a villanyórát is levágta, máskor csak az izzó pattant el Mi lehet, vagy mik lehetnek a lehetséges problémák, amik ezt okozhatják?
Szerintem ezt senki nem fogja neked tudni innen a távolból, interneten keresztül megmondani.
Valószínű valahol zárlat van, mennek ki a biztosítékok, döglődik az elektromos hálózat.
Villanyszerelőt kellene hívnod, méghozzá - hogy relatíve olcsón megúszd- olyat, aki a környékeden lakik és nem kókler, tehát nem te leszel az első kuncsaftja...
2014. dec. 8. 08:32
2/11 anonim válasza:
1. vagyok, de ezzel, ilyesmivel nem érdemes viccelődni, meg várakozni, mert mi van, ha egy nap agyoncsap az áram?
2014. dec. 8. 08:33
3/11 Koplárovics Béci válasza:
Ha csak az izzók mennek tönkre, és ugyanonnan vannak, akkor azt mondanám, hogy eleve gagyit vettél/kaptál. Érdemes lehet rámérni a hálózatra, hogy a 230V mennyire 230V. Mert ha sokkal több, azt túl tartósan más eszközök sem szeretik (253V-ig kellene tartósan bírnia).
2014. dec. 8. 08:45
4/11 anonim válasza:
vagy egész olcsó (kedvezö áru, akciós) égöket veszel, amik selejtesek, vagy a villanyrendszeretekkel van baj.
Ha normál égöket használsz, akkor minél elöbb vizsgáltass át mindent egy villanyszerelövel, mielött leég a lakás.
2014. dec. 8. 08:45
5/11 anonim válasza:
Ez nem elektromos rendszer probléma. Ha az volna, akkor valamilyen titokzatos oknál fogva a 230V helyett lényegesen többet kellene mérni a rendszeredben, az viszont a többi elektromos készüléket is tönkretenné.
Valószínűbb, hogy az izzók rossz minőségűek, gyártási hibásak.
2014. dec. 8. 10:33
6/11 anonim válasza:
Nálam a konyhába égtek ki rendszeresen az izzók. Ki lett cserélve a lámpa és azóta tökéletesen világít. Lehet, hogy megvan égve, vagy sérült a foglalat, és az a baja.
2014. dec. 8. 12:42
7/11 anonim válasza:
A foglalat hibája okozhatja a jelenséget. Ha a foglalatnál rossz a kábelek érintkezése, akkor az meg is van égve, változik a rajta átjutó feszültség, amit az izzok nem nagyon tolerálnak. Lehet a biztositéktáblánál, vagy valamelyik elosztonál van ilyen hiba, ha több izzó is sorozatosan kiég. Csak egy csillárnál, szobában, vagy több helyiségben is fennáll ez a probléma?
2014. dec. 8. 16:38
8/11 anonim válasza:
Valamelyik válaszban olvastam kb ezt:
A dolgokat nem használatra, hanem eladásra gyártják.
Tény:
Kb 2 hete vettem 2 db ..ngsram gyártmányú hagyományos, de már újfajta izzót.
Az egyik csak egy villanásra volt képes. Visszavittem, kicserélték.
A másik bírta 1-2 napig, de aztán kampec.
A csere még működik.
Rövid életük során 2 lakást és pár foglalatot láttak, hála nekem:), tehát az érintkezős/feszültség ingadozásos dolgokat esetükben nem tartom relevánsnak.:)
2014. dec. 8. 21:13
9/11 A kérdező kommentje:
A hálózatra már több alkalommal is rámért a villanyszerelő, azzal nem volt probléma. Kapcsolócserét javasolt, ami meg is történt, dehát semmivel nem lettünk előrébb, ugyanúgy kiégett az izzó. Vettem energiatakarékos led izzókat a házba, azokkal eddig nem volt gond, igaz két hónapja vannak még csak meg. De a kazánházban meg a többi kinti helységben még hagyományos izzóink vannak, azok sorra adják meg magukat. Oda még nem mertem megvenni a ledeket, lévén milyen drágák, de ha az izzók minőségén ennyi múlik, hát megveszem oda is őket, bár nem gondoltam, hogy ez a probléma forrása. Mindenesetre megnézetem a foglalatokat is, és talán másik villanyszerelővel. Na hát valamicskével okosabb lettem azt hiszem. Köszönöm a válaszokat!
2014. dec. 9. 08:37
10/11 anonim válasza:
Szerintem nem a kapcsolórészeket hanem a vezetékeket kellene átnézni mert valószínűleg ott a hiba.Esetleg elöregedett a szigetelő szalag amivel anno össze lett kötve a vezeték? Az áramfogyasztásodról le tudod olvasni megnövekedett-e a fogyasztásod illetve a számlákról azt is kiderítheted mikortól lehetséges a probléma.Nálunk akkor volt ilyen problémánk amikor beköltöztünk egy átmeneti lakásba és a vezetékek "blankolva" voltak. Ha nem egyformák a vezetékeitek pl:réz és a régi alumínium vezetékek össze vannak hangolva és felmerül azok érintkezései.A régi lámpaburáknál sokszor nem illeszkedik az új izzófoglalat (ilyenkor villanások azaz diszkózik az áram) annak is kiégés lehet az eredménye. A villanyszerelőtök mit mondana a földelés és a nullás vezetékek beméréseiről,megfeleléséről?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!