Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megoldható a költözésem?

Megoldható a költözésem?

Figyelt kérdés

A jövő nyár folyamán szeretnék eljönni itthonról, mert itt nem bírok meglenni. Addigra jogsim mellé lesz egy (remélhetőleg jó) érettségim, és OKJ-s tanfolyamot szeretnék majd elkezdeni, ha azt befejeztem fősüli vagy egyetem. Pestre mennék, egyedül megtudnék élni, tanulás mellett?

Milyen lehetőségeim vannak szerintetek?

Hogyan oldanátok meg, esetleg voltatok e ilyen helyzetben?

Támogatást nemigen kapnék sehonnan, egyébként most is szoktam diákmelózni suli mellett, sok házimunkát végzek stb, már így is olyan mintha csak lakótárs lennék annyi különbséggel hogy nem én főzök és nem én vagyok a fő pénzhozó.

2014. dec. 7. 22:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Megtudnál élni diákmunka + ösztöndíjból, sőt jól is járhatsz, ha nem albérlettel próbálkozol, hanem kolival.
2014. dec. 7. 22:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Bár nem mindenhol van OKJ-n ösztöndíj/támogatás, de fősulin/egyetemen van.
2014. dec. 7. 22:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, OKJ-ba kezdenék most bele, tehát ösztöndíj kiesik, és mindenképpen albérletről van szó. De gondolkoztam szobán is, lakótárssal.
2014. dec. 7. 22:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Nincs egy hasonló szituban lévő, nagyon menni akaró haverod? Ketten reálisabb...
2014. dec. 7. 23:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Én úgy látom,hogy a törekvő,valamit is akaró fiatalok között egyre több,aki főiskola,vagy egyetem mellett párhuzamosan estin csinálja a szakmát.

Ezt a "vonalat" javasolnám Neked is...tehát még maradni a szülői védőhálóban,a felsőfokú képzést kezdeni,majd párhuzamosan az OKJ-t estin,heti3x5~6 órában! Kemény évek lesznek,de nyersz egy évet.

Egy érettségi után egy gyengébb OKJ-s után húzós lesz a keményebb fölsősulira visszaállni.

2014. dec. 8. 08:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Inkább olyan képzést keres, ami mellett lakhatsz koliban. Pesten egy szoba is 40-45 ezer forinttól fölfelé van, plusz bérlet, enni is kéne és gondolom élni is szeretnél valamennyire... Kéthavi kauciót rögtön kérnek a legtöbb lakásban, azt is vedd hozzá.

Diákként könnyű munkát találni pesten, de ha nincs valami szaktudásod, 1-2 év szakmába vágó egyetemi tanulmányod, akkor csak minimálbéres munkát kapsz szinte, ha egy hónapban kevés órát szedsz össze bármi okból, már gondban vagy. A jogsival se mész sokra ha nincs kocsid - ha van, akkor számolj a nem kevés fenntartási költséggel is.

Én a helyedben csak akkor vállalnám be, ha addigra a kaucióra szánt pénzen felül is lenne egy nagyobb megtakarításom. Egyéb esetben koli. Úgy már ki lehet jönni munka mellett, esetleg félre is tudsz tenni, és ha egyetemre mész, újragondolhatod az albérletet. A koli sem rosszabb, mint sokadmagaddal, netán egy szobatárssal is osztozni a lakáson. 1-2 évig simán ki lehet bírni.

2014. dec. 9. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!