Mennyi fabrikett kell kb egy teljes (24 órás) napra vegyes tüzelésű kazánba kétszintes ház fűtéséhez (130 m2)?
Rossz minőségűből annyi, mint fából, jó minőségűből valamivel kevesebb.
Konkrét mennyiséget így nem lehet írni, mert ha hajnalban 0 fok van kint, délben meg 15, akkor fele se fogy, mint ha hajnalban -10 van, délben meg 0. Meg nem mindegy, 20 fokot tartasz bent, vagy 25-öt, utóbbi kerülhet másfélszeresébe is.
Egy átlagos télre szerintem olyan 60 mázsa elég lehet, de ez csak tipp.
a fabrikett amúgy is "luxus kategória" akkor már inkább hasított tölgy, az jóval olcsóbb.
de lassan már nem éri meg fával fűteni, és 10 éve fűtök fával és barna szénnel, a ház le van szigetelve, szóval nem olyan nagy a hőveszteség, és most már azon a szinten vagyok hogy semmivel nem éri meg jobban fával fűteni mint gázzal.
kb 15-20 ezer forinttal jött ki olcsóbban a fa egy szezonra, az meg szinte semmi.
jövőre már én is gázzal fűtök, nincs értelme bajlódni a fával meg a kazánnal...
Milyen lehet ez a másfajta meleg? Virágok vannak ráfestve, vagy mi?
A 22 fok 22 fok gázzal is, fával is.
Illetve, csak gázzal 22, fával meg hol 20, hol 24, mert nem kapcsol ki-be automatikusan, mint a gázkazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!