Mi lehet a baj a vegyestüzelésű kazánnal?
Én a kazán füstcsövének kanyarát úgy tisztítottam ki, hogy az ív külső oldalára fúrtam egy 16-os lyukat, azon egy meghajlított acéldróttal végig tudok nyúlni mindkét irányba, és le tudom lökdösni a felrakódásokat.
Aztán csináltam egy kúposra köszörült nagy csavart, amit belenyomtam a lyukba eltömíteni, előzőleg a fejét kifúrtam, és egy azon átmenő dróttal odakötöztem.
Józsi21: köszi, én is ilyesmiken gondolkodtam. A kémény kitisztításához kell.
Kérdező!A kéménynek van húzása?Alsó tisztítónyílásnál próbáld ki agy ujságpapírral.Az ötös válaszoló alkalmatosságát nem tudud kivitelezni?
Esetleg a könyököt nem tudod levenni?
Hülye kérdés,de a tisztítóajtók(alsó,felső)a helyükön vannak?Bocs hogy ilyet kérdezek,de néha a hiba tök banális.
Sajna zsinóros témában nem tudok tanácsot adni,de szerintem ha jól van a kéményed méretezve akkor az ajtóra nem fog kelleni a szigetelés Az enyémen sincs mégsem füstöl.
A könyökre viszont esetleg egy hozzáértővel(lakatos ezermester)csináltatni kellene egy tisztító ablakot,már csak a jövőre való tekintettel is.Egyszerübb lenne az életed,mert csak kinyitnád,és már ki is takarítod.
Ha téglakéményed van az is elképzelhető,hogy egy tégla-vagy vakolatdarab zárja el a füst útját.
Esetkeg ha nagyon fáztok vegyél 10-20kg brikettet az ideiglenesen megteszi,míg rendbe hozod a kéményt.
Valami ilyesmire gondoltam:
Örülünk!:-)
Esetleg ha tanácsolhatok még valamit:nézd meg nem bukott előre egy kicsit a kazán(Engem zavarna,ha ott füstölne a kazán ahol nem volna szabad.Ám lehet,ha leég a korom megszűnik ez a gond!)
Bocs az okoskodásért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!