Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy kell tapétázni?

Hogy kell tapétázni?

Figyelt kérdés
Valaki le tudná írni nekem,h milyen felszerelés kell hozzá? Mi a módja?
2010. jan. 27. 21:01
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Kell hozzá megfelelően elkészített tapétaragasztó, tapéta, előkészített fal, egy jó nagy ecset, pl korongecset, száraz nyeletlen kefe vagy ronyg, egy nagy asztal, vagy egy ajtó lefektetve két-két sörösládára :)

Bekened a falat ragasztóval.

Levágod méretre a tapétát. Leteszed az asztalra, azt is bekened. Egyszerre többet is kenhetsz, nem fog megszáradni ha 2-3-at csinálsz.

Ezután egyesével felteszed, fentről lefelé, száraz kefével kisimítgatod alóla a levegőbuborékokat, ez nagyon fontos.

Én így csináltam amatőrként, tök jól sikerült.

2010. jan. 27. 21:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Azért nyomhatnál egy hasznosválasz gombot, ha már egyedül én voltam képes válaszolni :)
2010. jan. 27. 21:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi, persze h szavazok! :) és a régi tapétát hogy kell leszedni, ill h kell megfelelően előkészíteni a falat?
2010. jan. 27. 22:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
vízzel, ami a csövön kifér. Mi anno úgy csináltuk, hogy olyan flakonba raktunk vizet, aminek a tetején spriccelős izé van( ablakmosós flakon pl)Neki estünk a falnak és jó vastagon bevizeztük a tapétát, majd elkezdtük kézzel vagy spaklival leszedni, szépen leázik, csak elég komoly meló azokon a helyeken ahol jól fogott anno a ragasztó.
2010. jan. 27. 22:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok: én a régi tapétát simán le tudtam szedni vizezés nélkül, mert az előző tapétázó szarul tette fel, alig volt alatta ragasztó, vagy rossz volt és elég levegős is volt. De szedtem már vízzel is, akkor a jó nagy fürdőszivacs vált be, de festőhengerrel is könnyű vizezni, és viszonylag gyorsan halad.

Ha felázott, leszeded spaklival vagy kézzel, aztán a falat alatta ki kell egyengetni, ha kel, glettelni, (lyukakat begipszelni) simára csiszolni, ha puklis, az nem a legjobb.

2010. jan. 27. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!