Létezik olyan termosztát amin van olyan beállítási lehetőség, hogy például kapcsoljon be fél óránként öt percre?
Kedves Kérdező!
Szeretnénk megérteni, hogy mi okból szeretnéd beállítani ezt a vezérlést. Elmondanád, hogy miért akarsz fél óránként 5 percet fűteni?
Én amúgy olyan termosztátot ismerek, ahol egy napra 6 időpont programozható fel. Az általad támasztott kívánalom napi 48 programidőpontot jelent (be- és kikapcsolások).
(A ház legtávolabbi végén lévő radiátorhoz is odaér a melegvíz a fűtéscsőben 5 perc alatt? Nálunk a legmesszebb lévő kb ekkor kezd langyosodni.)
Az lenne az elképzelés, hogy ha fél óránként bekapcsolna 5 percre, akkor a radiátorok egész nap melegek lennének viszont nem fűtenék egyfolytában, így spórolnék.
Nekem 5 perc fűtéssel minden radiátorom forró.
én akkor ilyesmit tudnék elképzelni, bár nem termosztát, de időkapcsolóval megoldható. a mechanikuson csak ki kell húzni a pöcköket és akkor kapcsol; 24 órásat keressél. de én kötnék hozzá egy termosztátot, hogy ne melegítsen túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!