Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy társasházban (panel)...

Egy társasházban (panel) hogyan, mennyire hallják a lakók egymást?

Figyelt kérdés

Olyan a ház, hogy 10 lakás van, és öt szint, tehát mindenhol egymás mellett két lakás. A legfelső szint lakásának zaját kik hallják? A mellette és az alatta lévő, vagy még az alatta lévő mellett található lakás lakói is hallják? És milyen mértékig hallják elhelyezkedéstől függően a környező lakások lakói a zajokat?

Tudom , hogy a kérdés eléggé furcsán hangzik, lévén, hogy ott kéne lakni ahhoz, hogy ezt meg lehessen mondani, de általában, hogy "működnek" a panel lakások, milyen zaj viszonyok vannak? Egy felső lakás lakója sose hallja az alsót vagy hogy van ez?

2014. okt. 23. 20:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
*22:14-es.
2014. okt. 24. 22:18
 12/20 anonim ***** válasza:

Az agyam pont a fal mellett volt. Ha kicsit kozelebb fekudtem a falhoz meg a Legyen on is milliomos zenejet hallottam.

a folottunk levok allandoan leejtettek valamit , huzogattak a butorokat . Ha esetleg furnak azt meg a mellettunk levo lepcsohazbol is athallottuk. A fentiek rendszeresen elaztattak minket a mosogepukkel. Ha valaki epp haza er vagy elment mindig hallottam az ajtozarast a lepkedest. Es meg a felso szomszed is mintha egy elefant lenne ugy jarkalt felettunk..es meg a mosogepet is hallottam

ezenkivul volt csendrendelet is meg h mettol meddig mit csinalhatsz... utaltam panelban lakni

elkoltoztem egy 2 szintes teglaepitesu lakasba.

1 szomszed mellettem akit nem is hallok.

van 1 fenti de ot sem nagyon :)

2014. okt. 26. 12:37
 13/20 A kérdező kommentje:

Utolsó: pontosan milyen az a ház ahova költöztél? Valamilyen kertesházféle?

És úgy az egész lépcsőházban mennyire lehet hallani egymást? Mármint nem azt, hogy épp megy vagy jön valaki, hanem egy kettővel (vagy többel) alatt vagy fölött lakó mennyire hallja a másikat?

2014. okt. 26. 16:29
 14/20 anonim ***** válasza:

Ketszintes epulet, igen van egy nagyon nagy kert ami kozos. Es zart parkolo is van.

8 lakas van 2lent 4font plusz 2 iroda szinten font.

semmit nem hallok a szomszedokbol csak a furdoszobaban, mert a masiknak is pont ott van es kolcsonosen halljuk ha a masik engedi a vizet de ennyi. :)

a fontieket sem hallom. Tegnap este 10tol szereltuk ossze az uj gardrobszekrenyt kb fel 1ig mivel egy szomszed sem jott at h hangosak vagyunk igy nyilvan ok sem hallottak. Pedig zorges csorges kalapalas volt.

majd meselte a szomszed h ok elozo ejszaka agyat szereltek regit szet ujjat ossze. Ebbol mi sem hallottunk semmit.

4 kutya van a hazban oket csak akkor halljuk ugatni amikor az udvaron vannak.

szoval szerintem ha teheted tegla epitesu tarsashazba menj amik altalaban max 4 emeletesek , de minel kevesebb annal jobb.

nyugodtan kocogtasd meg a falakat is h milyenek.

a szomszedoktol is kerdezoskodhetsz hogy mit es mennyire hallanak :)

2014. okt. 26. 18:13
 15/20 A kérdező kommentje:
És ezeknek a téglaépítésű házaknak, amik kétszintesek, ezeknek mi a neve? Ezek valamiféle ikerházak (mert 2 szintesek, ezért gondolom) vagy ezeket is simán társasháznak hívják? És azok az új építésű házak (azok a szép lakóparkok, amik mostanában épülnek), azok is ilyenek?
2014. okt. 27. 21:50
 16/20 anonim ***** válasza:
Hat igazabol ha ingatlan oldalon nezed az epites modjanal van feltuntetve h tegla epitesu tarsashaz. Kevesebb lakas es szint van mint a panelban :)
2014. okt. 27. 22:33
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat és az infókat!:)

Nézegettem ilyeneket, de nekem nem tűnik úgy, hogy kevesebb szint lenne. Olyan 4-5 szint van mindenhol, ha jól láttam.

2014. okt. 28. 23:34
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen nagyon keves ahol mondjuk 2 szint van :)
2014. okt. 29. 13:53
 19/20 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm a válaszaidat!:)
2014. okt. 29. 19:40
 20/20 anonim ***** válasza:

Mi egy 4 lépcsőházas, 10 emeletes panel 3. lépcsőházában a 6. emeleten lakunk. A házból senkit sem hallunk, max a szomszéd gyerekeket, mikor kijönnek a folyosóra, de át nem hallatszik a lakásból semmi. Se wc, se fürdő, semmi.

Én is meglepődtem, ,ert mindenki csak szidja a panelt, hogy egymás seggében vagyunk, hát anyáméknál a szomszédot jobban hallom a családiba, pedig csak egy kis szellőzőjük van a kocsibejárónk felet...

2014. okt. 31. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!