Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a penészedést...

Hogyan lehet a penészedést egy erkély nélküli kis panellakásban megállítani?

Figyelt kérdés
Lakásunk ősztől tavaszig penészedik. Sok a pára, mert sokat mosunk, főzünk. Próbálok szellőztetni, de két kisgyerek mellett nem mindig megy. (Nem tudom, annyiszor rájuk nyitni az ablakot, mint amennyit szellőztetni kellene.) Ceresitet vettünk, valamennyit segítetett, de úgy tudom, nem nagyon egészséges, mert vegyi anyag. Az elektromos páramentesítő drága és úgy hallottam hangos. Már szárítógépen is gondolkodtunk. Persze sem pénzünk, sem helyünk nincs igazán rá. Ti mit javasolnátok?

2014. okt. 22. 00:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Úgy tudom ionizátor jó tud lenni. Az nem olyan drága és szinte nem is fogyaszt. De nemtudom nézz utána.
2014. okt. 22. 00:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ket lehetosegen van:

- csokkenteni a paratartalmat. Erre a legjobb megoldas a szelloztetes. CSinald gyakrabban, a gyerekeket oltoztesd fel addig. Nem lesz semmi bajuk tole egyebkent.

- Megnovelni a falak homersekletet -> kulso szigeteles.

2014. okt. 22. 07:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Ne csak ablakot nyiss szellőztetéskor, hanem csinálj kereszthuzatot. Hamarabb szellőzik ki a lakás, és hamarabb melegszik is vissza.
2014. okt. 22. 07:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
párafüggő szellőző az ablakokra. ez magasabb páratartalomnál kinyit, alacsonynál bezár. kis légáramlás nem zavar senkit sem és cserélődik a levegő. de akár sima szellőző ami a gáz miatt kell, az is megteszi és olcsó, ablakosok felteszik.és ezektől nem lesz sok a fűtésszámlád, de jár a levegő minimálisan.
2014. okt. 22. 09:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. okt. 22. 12:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Meg fújkáld ecettel. Az jó.
2014. okt. 22. 15:04
 7/7 anonim ***** válasza:
csak nem a penészre
2014. okt. 22. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!