Hogy spóroltok a fűtéshez használt villanyon? Frászt kapok. Én marha kiköltöztem a távfűtéses lakásomból egy fafűtéses házba, spórolás címén. Hát ez nem jött be. :D
Az egy dolog, hogy már a fáért is egy kisebb vagyont fizettem, de ma bejelentettem a villanyóra állásomat.
Mivel eddig nem volt olyan nagy hideg, ezért ha nem ment a fűtés, kihúztam a szivattyút, de az elmúlt egy hónapban éjjel-nappal mennie kellett, még akkor is, ha csak napi 4-5 órát fűtöttünk. Így ez most 20e Ft-tal dobta meg a havi villanyszámlámat... :s Mit lehet ennek csinálni, van rá valami trükk, hogy ne kelljen éjjel-nappal mennie?
Nem a szivattyú miatt fizetsz 20 e ttal többet.
30-60Watt ot fogyaszt maximum óránként. 1Kw durván 50 Ft
0,06Kw/h x 24 óra
1,44Kw/nap x 30 nap
43,2Kw fogyasztás egy hónapban.
43,2 x 50 Ft = 2160 Ft
De ha csak 30 Wattos a szivattyúd, akkor fele ennyi. Mindent bőven felkerekítve 2200Ft maximum.
Ha neked 20 e Fttal ment a villanyszámlád valami más gond van. Én a villanybojlerre, vagy hűtőre tippelnék.
Vásárolj egy ilyen konnektorba dughatós mérő órát, ami a beledugott eszközök fogyasztását méri. Ezzel szépen lemérheted a lakásban mi mennyit fogyaszt, és hol lehetne spórolni.
Valami meghibásodott. Nincs lakás földelési hiba? Egy villanyszerelővel át kellene nézetni.
Mérési hiba kizárt? Nem írt el valamit az eon?
Ha ránézel a villanyórára, jobban pörög mint szokott?
Ha kihúzod a szivattyút, akkor lassabban pörög az órád? Ezt kitudod próbálni.
Ha az megnyomta 20e fttal, akkor ott tényleg rossz valami.
A napi 13 Kw pluszfogyasztás az nagyon kemény.
Gyerkőcök nem használnak valami kis villany szoba melegítőt? Nincs villany radiátorotok? Villanyrezsó?
Ott valami nem stimmel. Nem lopják esetleg az áramodat? Esetleg valamelyik vezetéked a falban földelődik(pl vizes falban) és simán elfolyik egy rahedli áram le a földbe.Ez nagyon sok fogyasztás!! Ahogy írták az óra forgásából és az 1-es fogyasztók működéséből kell kifigyelni,hogy mi az amitől ringlispíllé változik a villanyóra. Egy kis 30-50 w-os szivattyú max. 2000 ft-ot tesz hozzá a számlához,ha az ÁLLANDÓAN megy. A Víz melegítők zabálják ugyan az áramot,de az lekapcsol ha elérte a beállított hőfokot.
Ez nem normális fogyasztási mennyiség amiket írtál.20-25 plusz 20 ..azaz 45 ezer villanyszla...ez qva sok.
Ha rájöttél mi a probléma majd mesélj!
(Első és második vagyok)
Sztem a villanybojler lesz.
Rossz lehet a földelése, plusz el van vízkövesedve.
Lehet nincs is az éjszakai áramra kötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!