Miért nem melegszik az egyik radiátor?
Kétszintes családi házban, tavasszal kilyukadt az egyik radiátor. Leengedtem a rendszerből a vizet, kb egy hónapig így volt, és csak akkor jött a szerelő, kicserélte. Feltöltöttük vízzel, légtelenítettük, amennyire lehetett, mert a fűtést nem kapcsoltuk be.
Most beindítottam a fűtést, légtelenítettem még mindegyik radiátort. Az egyik lapradiátor viszont teljesen hideg (nem az amelyik cserélve lett). Eddig mindig jól fűtött. A légtelenítő szelepen már csak víz jön, kiengedtem kb 3-4 liter vizet is, de semmi, mindig hideg. Nincs elzárva.
Mi lehet az oka?
Ez egy lapradiátor, 60cm magas, 10 cm széles, 40 cm hosszú.
Fürdőszobában van. Egy légtelenítő szelep van a radiátoron, és van egy elzáró csap, vagy szelep a felső csövön a radiátor előtt, amit 90 fokban lehet forgatni. Semmi más szelep nincs rajta. Eddig tökéletesen fűtött. Az elzáró csap nyitva, légtelenítőn kiengedtem csomó vizet, levegő abszolút nem jön, csak víz (hideg). Esetleg megpróbáljam a többit elzárni, max 1-et nyitva hagyok, aztán hátha átnyomja ezen is a vizet. Keringető szivattyú van, 3 fokozatú, 2-en megy, kapcsoljam leggyorsabbra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!