Mitől füstölhet befelé a cserépkályhánk?!
Nyugi ! Nincs itt semmi eldugulva .Tök hideg a kályha ,ilyenkor még a hajszál repedéseken is ellenhúzatot kap .
Első begyújtáskor olyan tüzelő anyagot kell használni,ami nagy hőt ad le ,illetve nagy lánggal ég .A meleg levegő kinyomja a hideget előtte .Ha már a kémény tetején megjelenik a füst,kezd a dolog rendeződni .csak apró fával felfüteni,ilyenkor a száraz akáca legjobb.Aztán naponta kicsit befűteni,hogy a kályha ne legyen megint tök hideg .Minden évben így vagyok,most is így voltam ,és nem szaladtam a kályháshoz .
Szerintem az is közre játszik, hogy még kint nincs igazán hideg és nincs nagy hőkülönbség a kint és bent között.
Pár napja én is így jártam egy sima kályhával ráadásul. Még soha nem történt ilyen velem. Begyújtáskor a huzat valahogy elfújta a papír lángját aztán csak izzott meg füstölt befele. Meggyújtottam újra a papírt, amikor lángra lobbant azonnal megtalálta a füst a helyes utat.
Ma még nappalra begyújtottunk, de estére nem hagyjuk így. A napokban pedig hívjuk a kéményseprőt.
Köszönöm a segítő válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!