Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lehet bolha a cserepes novenye...

Lehet bolha a cserepes novenyek foldjeben?

Figyelt kérdés

sajnos bekerult par bolha a szobaba (nem tudom honnan). eszrevettem hogy a mikulas virag foldjeben egy csomo apro kis fekete bogar maszkal. nem tudom hogy eddig ott voltak-e, vagy hogy mik azok, kissebbek a bolhaknal (a felnotteknel mindenkepp)

ha bolha, mit csinaljak hogy a noveny ne menjen tonkre?

ha nem, mi lehet az? segit ha atultetem?

2010. jan. 20. 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
A bolha semmiképpen sem kerülhetett a lakásba a virágföldből. Nem tudom mik lehetnek a mikulásvirág talajában, de ha élnek feltétlenül át kell ültetni, lehet, hogy valamiféle tetvek, tönkretehetik a növényedet.
2010. jan. 20. 19:52
 2/7 anonim válasza:

a bolha az nem mászik, csak ugrik

csak mondom

2010. jan. 20. 20:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Azok nem bolhák

Kis "bu.zi" bogarak, amik tönkrevágják a növényt. Dobd ki a fenébe, mert sosem tudsz megszabadulni tőle és a többi növényre is átmehet és azoknak a gyökereit is tönkreteszi. Vagy kérdezd meg a virágboltba, hátha van valami megoldás.

2010. jan. 20. 21:18
 4/7 A kérdező kommentje:

koszonom az eddigi tanacsokat.

nem a folddel kerult be a bolha, ez biztos. de maszkalnak valami icipici izek a foldben, egy csomo. :-s

es lattam bolhat, maszik is, nemcsak ugrik. ezek inkabb masznak, de ha megbolygatom talan ugrik is.

a mikulas viragot semmikepp nem szeretnem kidobni, mar 3 eve megvan, ajandekba kaptam es az egyetlen noveny a hazban amit szeretek. :( ugyhogy ha meg vannak otletek, varom!

2010. jan. 20. 21:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hamut szoktak a földjére szórni! Minket a szomszéd néni sokszor megkért, hogy a hamutálat szelektíven ürítsük! :) Egy próbát megér! Illetve vidd el virágoshoz a növényt vagy a kritikus részből egy darabot, majd megmondják, hogy szakszerűen mivel kezeld!
2010. jan. 21. 06:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Vagy a KV zaccnak is erős illata van, próba szerencse. De mint mondtam, ez nem bolha:-)
2010. jan. 21. 07:14
 7/7 A kérdező kommentje:
koszi a tippet! megprobalom a hamutal borogatast, hatha bejon.
2010. jan. 21. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!