Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Valaki az én kapukódommal jár...

Valaki az én kapukódommal jár be a lépcsőházba. Szerintetek ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Kb. fél éve költöztem ide, eddig nem volt gond, de most kb. 1 hete rendszeresen az én kapukódomat használja valaki (ilyenkor fent cseng egyet a telefon). Egyrészt idegesítő, főleg, mikor késő éjjel ébredek fel rá, mésrészt pedig nem értem, honnan tudhatja valaki, mert én a szüleimen kívül senkinek sem mondtam, és akinek nincs sajátja, annak szerintem semmi keresnivalója a házban. Próbáltam már megnézni, hogy ki lehet az, de sajnos a legfelső emeleten lakok, mire leérek, már sehol nem látok senkit.
2014. szept. 4. 19:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Megkeresed a közös képviselöt, bejelented, hogy valaki a te kódodat használja és kérsz új kódot
2014. szept. 4. 19:36
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
nekünk volt olyan, hogy a szomszéd kódja a mi telefonunkon csöngött nyitáskor. Szólj a házmesternek hívják ki a kaputelefonosokat vagy amikor bejön menj és nézd meg ki az és kérdezd meg milyen kóddal jött be
2014. szept. 4. 19:37
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű leleste valaki, vagy tudja, hogy adott lakáshoz mi a kód, mondjuk lustaságból minden háznak a környéken ugyanaz. Ez csak tipp. De mindegy is.

Beszélsz a közös képviselővel, elkéred a kaputelefon szerelő cég számát. Illetve jelzed a közös képviselőnek a problémát, hogy garanciába jöjjön ki a kaputelefonos és programozza át a te kódodat.

Ha jól tudom van egy master kód. Ha azt beüti akkor át tudja programozni pár gombnyomással és új kódot állít be.

2014. szept. 4. 19:38
 4/11 anonim ***** válasza:
20%
Ez nem úgy működik, hogy ő lentről hív, te meg föntről kinyitod? csak mert mi még olyan panelbe jártunk rokonokhoz. Meg különben miért csörögnél ki, ha utána mindenképp bemehet... szóval nem értem, de ez az egyéni problémám :D
2014. szept. 4. 19:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
4-es: vannak ilyen panelok is. Beütöd a kódot, a kapu kinyílik (így nem kell a kulccsal babrálni, vagy pl. én így járok be a rokonom házába). Odafönn a lakásban csöng a kaputelefon, szóval jelen esetben a kérdező tudja, hogy valaki használta a kódját, és bejött a házba, az én esetemben a rokon tudja, hogy jövök, és mire felvisz a lift, kinyitja nekem az ajtót:) Szóval elméletileg igen praktikus:))
2014. szept. 4. 19:52
 6/11 anonim ***** válasza:
46%
Értem már, köszi. Amúgy ha ilyen, akkor a "behatoló", egészen egyszerűen szerintem addig próbálgatta a számsort, amíg egyszer beadta neki. Az pont a kérdezőé. Ha 3-4 karakteres a kód, akkor nincs túl sok verzió, egy nagy panelben meg sok a jó megoldás.
2014. szept. 4. 19:55
 7/11 anonim ***** válasza:
79%
5-ös vagyok: épp ezért szoktak az ilyen kódok 5-6 számjegyűek lenni... Persze azért így sem lehetetlen "ráhibázni", ha valaki tényleg elszánt...
2014. szept. 4. 20:04
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor egyszerűen csak a közös képviselőnek kell szólom, és lehet, hogy csak valami technikai hiba.

Úgy működik, hogy előbb be kell ütni a lakás kódját, mintha fel akarnál telefonálni, de utána megnyomsz egy "kulcs" jelet, és aztán egy 4 jegyű kódot, ami lakásonként más. Kilesni nem igazán lehet, mert van egy előkert a bejárat előtt, fákkal, amik eltakarják az ajtót. Így azért az is feltűnő lenne, ha valami bent próbálkozna, meg hát előbb át kéne másznia az udvar kerítésén.

2014. szept. 4. 20:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Változtasd meg a kódotokat,és nem zavar a nyitáskori hangjelzés.

Itt a programozása:

[link]

2014. szept. 4. 21:28
 10/11 anonim ***** válasza:
De mi a RESET code?
2014. szept. 4. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!