Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi a teendő?

Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Édesapámat apukája nevelte fel, anyukája új családot alapított és ott alakítgatta életét. Anno apukám anyukája és apukája vettek egy öröklakást (felnőtt korba apukámnak szánták) melynek a fele apukámat illette, hogy biztosítsák a jövőjét, a másik fele nagyapámat illette, aki az ő részét apának akarta akkor szánni. A nagyanyám (apum anyja) hogy biztos legyen abban hogy apa részesedni fog a lakásból, fizetett a nagyapámnak x milliót, magyarul a lakás felét kifizette. Ám most senki sem lakik a lakásban, a nagyapám elköltözött a barátnőjével egy másik városba.. nem tudni hogy a lakás üres -e vagy sem, kiadta -e vagy sem. Ilyenkor mi a teendő? Elvileg apa beleegyezése nélkül nem adhatja el, és nem is adhatja ki. Az én szüleim nekem szánnák a lakást, ha megoldható lenne. Szerintetek ez hogy működhet? Rá kell vezetni arra, ha nem lakik ott akkor felajánlhatná a lakást nekünk? Ha belegondolunk egy része (ha nem az egész) édesapám tulajdonában van?

(Bocsi ha katyvaszos :D)

2014. jún. 15. 19:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Megkérdezed nagyapádat, mi van a lakással.

Kiadta-e, vagy üres?

A tulajdoni jogokat pedig a tulajdoni lap kikérésével lehet meglátni.

2014. jún. 15. 20:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Évek óta nem tartják a viszonyt, utoljára a 8.-os ballagásomra jött el ami volt már vagy 4-5 éve. Most így hirtelen felkeresem egy " Helló, szia, üres a lakás, mert ha nem beköltöznék." dumával, szerintem nagyot nézne. A lakás alatti lakás az a barátnőjéé, oda is le van cuccolva félig, meg a másik városban levő lakásukba. Szóval nem értem.. és ha úgy nézzük apukámat illeti a dolog.
2014. jún. 15. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!