Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagyon igényes szobanövény?

Nagyon igényes szobanövény?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy nagy figyelmet, gondoskodást igénylő szobanövényt a szobámba, és az is jó lenne, ha virágozna. Jelenleg van: orchidea, fokföldi ibolyák, bromélia, banán, ciklámen, karácsonyi virág, különböző pálmák, aloe vera, gerbera, korallvirág.

köszi

2014. aug. 23. 18:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha valamivel több infót megadsz (szoba mérete, iránya, mekkora ablak van, milyen fütés, hány fok van télen, stb), akkor lehet valami tippet adni.

De miért igényes növényt keresel?

2014. aug. 23. 19:20
 2/10 anonim ***** válasza:
2014. aug. 23. 19:22
 3/10 A kérdező kommentje:

köszi,

nos van északi, déli, keleti és nyugati fekvésű szobám is , és tudnám a fényt is akár növelni/csökkenteni bennük. Van padlásszoba is , ahol melegebb van nyáron és van téli kertem is, de oda most nem szeretnék virágot.

Azért akarok igényes növényt, mert szeretem gondozni őket és mindig azt várom, h melyik virágomnak kell víz/tápoldat/metszés stb.

2014. aug. 23. 19:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Ami igen érdekes, azok a különbözö Hoya-fajok, van köztük kicsi, nagy, kisvirágzatú, kimondottan nagy virágú, mindenféle hömérsékleti és páraigénnyel. De a Begóniafajok (nem a közönséges hibridek) közt is vannak, amelyek igencsak kihívást jelentenek még profi kertészek számára is, pl a Begonia bipinnatifida
2014. aug. 23. 20:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Mèg egy: Begonia lyalli var. lyallii f. masoalensis
2014. aug. 23. 20:07
 6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! Ráadásul megtudtam, h van egy hoya-m (nem tudtam a nevét)
2014. aug. 23. 20:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha érdekel valami,irhatsz privátban is.

A Hoyád valószínüleg a H. carnosa, az a legismertebb, de rengeteg másik faj is létezik.

2014. aug. 23. 20:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Krotont vegyél.
2014. aug. 24. 05:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát ha az a szempont, hogy gondozni lehessen, akkor ajánlom esetleg a bonsaiokat. Van belőle rengetegféle, lehet válogatni és kísérletezni. Nagyon dekoratív is, bár nem klasszikus szobanövény.

Klasszikusabb vonalról esetleg szégyenlősvirág, zebralevél - bár sok tennivaló ezekkel sincs, inkább a megfelelő hely megtalálása a kihívás. :)

2014. aug. 24. 21:51
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2014. aug. 25. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!