Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyivel szamoljak minimum...

Mennyivel szamoljak minimum havonta?

Figyelt kérdés
Evekig kulfoldon eltem, de ugy dontottem hazamegyek. Mennyi havi kiadassal szamolhatok otthon? Egyedulallo, egy gyermekes anyuka vagyok. Otthon van sajat 3 szoba osszkomfortos tetoteri lakasom (kb 80 m2) csaladi hazban. Edesanyam lakik a foldszinten. Gazfuteses, konyhaban minden villany. Mi az a minimum, amire havonta szuksegem lehet, hogy megeljunk? Gondolok itt rezsire, kaja, ruhazkodas meg az alapveto havi kiadasok, ovoda, berlet, stb. Tudom, hogy ez nagyon sok mindentol fugg, ezert csak hozzavetolegesen erdeklodom. Koszi mindenki valaszat!
2010. jan. 6. 19:52
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

8:41-esnek: egy vilagvegi eldugott kis faluban lakom, ami sok terkepen meg jelolve sincs, azert koszi az otletet. 15 ev utan muszaj vagyok lepni, mert becsavarodni nem akarok....es elegem van a latinbol. Nagyra ertekelem oket, de mar tudom, hogy orokke itt elni nem tudnek.

Utso: nagyon koszi a reszletes valaszt.

Biztos, hogy nem holnap utazom es fejetlenul, sot minden hidat nem egetek fel magam mogott, de 15 ev BOVEN eleg volt arra, hogy rajojjek, hiaba van tuti allasod, tuti loveval, attol meg nem biztos, hogy boldog vagy....es ebben a pillanatban inkabb otthon lennek boldog ures zsebbel, mint itt penzzel a zsebemben, de idegbajos es egyaltalan nem boldog.

Koszi a tovabbi valaszokat. Ovodaert kell valamit fizetni, kaja...stb?

2010. jan. 7. 22:42
 12/19 A kérdező kommentje:
Tegnap 23:18-as: mit csinalsz otthon? Helyet nem biztos, hogy tudnek neked csinalni, de csereljunk: te jossz, en megyek-:))))
2010. jan. 7. 22:46
 13/19 anonim ***** válasza:

Tegnapi 17:55 vagyok.

Az óvodai díjakról nem tudok nyilatkozni, az ebédért viszont biztosan kell fizetni, de lehet igénybe venni rá bizonyos szociális támogatásokat. Az előző hozzászólásodból arra következtetek, hogy még nem nélkülöztél korábban. Hidd el, semmivel sem jobb itthon üres zsebbel, mindennap azon agyalni, hogy holnap mi lesz, lesz e pénz ennivalóra, vagy hogy mindent ki tudsz e fizetni majd. Mi, a párommal elhúzunk ebből az országból, tudatosan készülünk erre. Az asszony szociális gondozónak tanul gerontológia szakirányon, aztán megyünk Ausztriába előbb, majd ha összekapartunk egy kis pénzt, kifizettük a hiteleinket, akkor irány az Egyesült Államok. Egyelőre itthon nem látok kiutat, a kedvesem diplomával munkanélküli évek óta, alkalmi munkákat talál csak. Tudom kint sincs kolbászból a kerítés, de a jó munkaerőt megbecsülik és majd csak lesz valahogy.

Kérlek hallgass ránk és ha valóban jól keresel odakint, akkor ne gyere haza.

Megkérdezhetem, hogy mivel foglalkozol?

2010. jan. 8. 23:06
 14/19 A kérdező kommentje:

Utsonak: az, hogy korabban nem nelkuloztem, az igy ilyen forman nem igaz. Vilag eletemben nelkuloztem, egeszen addig, mig munkaba nem alltam. Az egyetemi eveim alatt mindennap maganorakat tartottam, mert az osztondij nem sok mindenre volt eleg, pedig otthon laktam anyamnal. Teny es valo, hogy jo allasom van es jol is keresek, de ez nem boldogit.

Kerdesedre valaszolva: geologus szakerto vagyok egy kulszini fejtesu banyaban.

Tudod, a penz nem minden....

2010. jan. 9. 03:51
 15/19 anonim ***** válasza:
Majd ha nem lesz, nem így gondolod. Ne csak magadra gondolj, hanem a gyermekedre is. Hidd el, nem okoskodni akarok neked, csupán reálisan próbálom lefesteni az itthoni helyzetet.
2010. jan. 9. 20:38
 16/19 A kérdező kommentje:
Utso-nak: megkoszonnem ha kifejtened aggalyaidat a hazamenetellel kapcsolatban, azaz miert latod ilyen borusan a helyzetet. Minden velemenyre kivancsi vagyok, hogy tenyleg jol dontsek. Hogy mi lenne jobb a gyerekemnek itt vagy ott, errol tudnek sokat ertekezni. Itt van penz, viszont a mentalitas, az ertekrendek es meg sorolhatnam mi minden egyre kevesbe elviselheto szamomra. Tudom, nem nekem kene eldontenem, hogy neki mi a jo, de amig kicsi, addig en vagyok felelos erte. Egy kulon regenyt meger, hogy miert gondolom, hogy otthon keves penzzel jobb lenne, mint itt tobbel. Mindenesetre mindenki hozzaszolasat nagyon koszonom.
2010. jan. 10. 04:52
 17/19 anonim ***** válasza:

Ma már túl vagyok két sörön, úgyhogy most csak egy két dolgot írok:

14 éves csúcson a munkanélküliség

A párom diplomával, nagyon jó önéletrajzzal nem talál munkát évek óta

Megszorítás megszorítás hátán, 320 forint egy liter benzin

2010. jan. 10. 14:49
 18/19 A kérdező kommentje:
Tudnal konkretumokat a megszoritasokra? Erdekelnenek es koszi minden hasznos infot. A benzin tenyleg draga, de jelenleg nincs kocsink otthon...majd ha lesz, biztos zavarni fog, azert koszi az infot.
2010. jan. 10. 15:53
 19/19 anonim ***** válasza:

Az iskolákban kezdenek elvadulni a fiatalok, verekednek, fegyelmezési gondok is vannak, bár szerintem még mindig jobb a lexikális oktatás színvonala, mint máshol. Ha normális sulit találsz, nem lesz gond.

A kisebbségekkel való feszültség is egyre fokozódik, bár Budapesten még viszonylag nem észlelhető (ha elkerülöd a nyóckert meg még 1-2 környéket) - az ország egyes részeiben (pl. BAZ megye) viszont elég kiélezett a helyzet.

Ami engem a leginkább aggaszt az az apátia és keserűség, ami belengi Budapestet. Az emberek nem figyelnek egymásra, nyúlott arccal kiüresedett tekintettel mászkálnak, mint akinek malomkő van a hátán. Az autósok nem adnak elsőbbséget a zebránál. (Ez mondjuk megváltozik, amint kilépsz Budapestről) Egyes helyeken iszonyatos a tömeg (pl. reggeli csúcs a Móricz körtéren). A közlekedési csomópontok közül talán nincs is olyan, ahol ne lennének hajléktalanok, de mondjuk nem erőszakoskodnak hogy adj pénzt vagy ilyenek.

A hangulat tehát elég siralmas, szóval itt is vannak problémák a mentalitással (bár lehet másmilyenek, mint ott).

Hű, még kiemelném a vad hungarizmust. Azt a felfogást, hogy ha nem hiszek abban, hogy x párt meg tudná váltani az országot, akkor hazaáruló vagyok, stb. De ezt meg nem kell hogy az ember a homlokára írja és akkor oké.

Budapest a többi városhoz képest drága hely. Én az élelmiszerárakon lepődtem meg, mikor Érdről ide költöztem. Persze lehet itt élni, van akinek tetszik is, nekem nem.

Egyszóval ha tényleg eleged van és haza vágysz, gyere. Látod pont az itt a baj, hogy mindenki olyan keserűen fogja fel a dolgokat, ezért mondják, hogy maradj. Csúcson a munkanélküliség! Csökken a gazdaság! Míg az összefüggések átlátásáról és az összefogásról senki nem beszél, csak amíg arról van szó, hogy megválasszuk a következő kiskirályt.

2010. jan. 10. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!