Hogyan lehet spórolni a rezsivel?
Sziasztok!Most költöztünk a saját lakásunkba!Szép és jó,de egyúttal megérkeztek az elsö számlák is!:(
Szivessen vennénk spórolási tippeket ki hogy spórol a rezsin!
Meg kiváncsi vagyok hogy ki mennyi viz/villany/gázt fizet?Mi 4-en vagyunk 60nm2-es lakásba és gázfütés van meg plusz egy kandalló!Ja!És gázbojler!
Köszönöm ha vki megosztja velem a tippjeit!
A.
Sziasztok...
Én egy 106 m2-es családi házban lakom...Egy régi(1906-os építésű !)vályogház.Teljes felújítást kapott(kb.9mill.),a mennyezet fölött is 10 cm-es szigetelés van. Tavaly (2008)beszigetelték kívülről 5 cm-es hőszigetelővel.De a konvektoros fűtésnél egyre nagyobb gázszámlák jönnek...az utolsó februári:52.000 Ft...!!!
Őrület!!! És nem is fűtöm teljesen az egész házat.Szerintem a régi FÉG konvektorokkal lehet a baj,de még szakemberek sem tudták megmondani,hogy miért ilyen magas a gázszámlám...Igaz a magyar gáz úgy sz...r ahogy van !
Most készülök kandallót venni...még ha használt is lesz. 9kw-ost próbálok találni,mert az állítólag 170-180 légm3-t is betud fűteni.Ha v.kinek van v.mi jó ötlete szívesen venném...
Sziasztok!
Mi ezt használjuk: www.vizmegtakaritas.hu
Nehogy kandallót vegyél! Az csak akkor fűt be akkora légtért, ha az egész egyben van, egyébként nem! Arról nem beszélve, hogy mennyibe fog az kerülni... Hidd el, vissza fogod sírni a gázszámlát.
1. Marha sokat kell vele dolgozni.
2. Marha drága a fa. Mi egy telet kénytelen-kelletlen kandallóval húztunk ki. Napközben fűtöttünk úgy 4-5 órát, és úgy 150e Forintunkba került, és majd' szétfagytunk mellette. Ja, és csak 1 szobát sikerült vele "kifűteni"...
Az előzőnek!
Akkor vagy a kandalló vagy a fa volt nagyon rossz minőségű.150ezer ft-ból kb egész télen fűtesz és megdöglesz a melegtől.
Tyű nem írtam ki rendesen: www.theenergypost.org
Ezek vannak rajt: villanyszámla, fűtésszámla, vízdíj, internet költség, telefonszámla, közlekedés költségek csökkentésének tippje, meg a napi aktuális hírek amik ezekhez kapcsolódnak.
ezt én sem értem, hogy kandallóval hogyan lehet ennyire ráfázni. Amíg otthon laktam, (most is az van a szüleimnél) a kis 70 ezres kandalló 8 évig fűtött... Ez alatt 2x kellett benne samottéglát cserélni. A fát nem mindegy, hol veszed!! 120 E-ből a 83 nm-t vígan kifűtötte egész télen, mindig maradt is a fából, és rohadt le rólunk a gatya. A fánál érdemes megnézni, hogy száraz, és jó minőségű legyen. Legjobban szerintem az akáccal lehet járni, és az olcsóbb is.
Mellesleg most egyedül lakom 50 nm-en, a rezsim 25E vízzel, közösköltséggel, fűtéssel, mindennel, a villany kb. 5E. Tény, az új építésűeknek alacsony a rezsije. Ellenben a büdös életben nem lesz rá pénzem, hogy ilyen lakást vegyek... :D
www.rezsifarago.hu igaz ha jól látom épp átalakítás alatt van.
én mostanság youtuben is keresek. ird be pl hogy gázszámla csökkentés vagy hasonló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!