Él itt valaki Pesten? Mennyire érzitek magatok ott biztonságban? Milyen lehet ott az élet két fiatalnak? Mennyire számít veszélyes helynek?
A nővéremék ott élnek vagy 3 éve, 21 évesen költözetek oda. Azóta összeházasodtak, gyerekük van. Szeretik, de vágyódnak egy közeli faluba, vidékre.
Még semmi nem történt velük, ami olyan kirívó lett volna...Nem értem pontosan mire gondolsz.
Csak annyira mint máshol
( egyébként az ország 9 M lakosságából, nagyjából 2 M-an élünk Bp-en)
Én 19 évesen kerültem ide, a tanulmányaim miatt.
Rühelltem, szó szerint kb fél évig..
Rosszul votam a tömegtől, a forgalomtól, a ttól, hogy mindenki átnéz a másikon, attól hogy a hajléktalanok jönnek.
1 év kellett és megszoktam, a hajléktalanokon a mindennapi életben át kell nzni, szomorú, de így van, másképp nem megy, nincs 2 fizetésem, hogy segítsek rajtuk( egyébként nőrészük maguk tehetnek atról, hogy ott vannak ahol, a másik részüket sajnálom... De az afrnikai gyerekeket is, megsem tudom megmenteni őket)
Az emberek nem mindig elutasítóak, csak meg kell találni, és látni azokat a típusúakat.
Forgalom és többi is megszokható
Most 8. Éve már nehezen tudom elképzelni, hogy másutt éljek...
Él itt egy pár millió ember... Főleg, ha "Pest" alatt Budapestet érted.
Szerinted mindenki mazochista, aki szeret életveszélyben lenni folyamatosan?
Elég hülye kérdés, ne is haragudj...
Azért elég hülye kérdéseid vannak :D
Amúgy azt vettem észre, a vidéki excsajaim szülei mind úgy képzelték el Pestet, hogy úristen ott micsoda bűnözés van és "veszélyes hely"...Úgy hogy kvázi nekik a szomszédban cigók laktak, meg saját környékükön sem mernek kimenni este, bár tulajdonképpen hogy miért nem, azt én sem tudom...
Amúgy a város nagy részén simán lehet mászkálni éjjel nappal, max kerülni kell a részeg kötekedőket. Bár én Budán lakok 11 kerben, de simán ki lehet menni az éjszaka közepén is, senki nem fog rád késsel vadászni.
Azt meg hogy milyen itt élni, csak úgy tudod meg ha itt élsz, nem feltétlen jelenti azt hogy kimész az utcára és már sodor is az ár, ha nem a belvárosban vagy, akkor nincs nagyobb forgalom mint egy vidéki városban. A Tesco meg mindenhol tele szokott lenni.
Amit szeretek, hogy jó a tömegközlekedés, minden van 5-10 perc sétán belül, és közel a belváros is, mindig akad program, és a környéken lehet akár kirándulni is, csendes természetes helyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!