Ereszcsatorna kitiszítása?
Ha a szomszéd fája teleszemeteli cseresznyével és levéllel az ereszcsatornám, kinek a feladata kitakarítani? Az enyém, vagy az övé?
A pontos jogszabályi környezetet kellene tudnom, mert nagyon kötözködő a szomszéd.
Keresgéltem a neten, és nem találtam választ, ezért gondoltam, hátha itt tudja valaki :) De az önkormányzat megkérdezése sem rossz ötlet.
A nő nyafog, mert átfolyik hozzá az esővíz, ha nagyon esik az eső, és most vettem észre, hogy azért, mert a cseresznyefájáról oda hullik az összes szemét, és egy szép kis dugót csinált már oda.
Szerintem a csatorna takarítása nem csak hogy a Te dolgod,hanem jól felfogott érdeked is! ha tele van levéllel,kosszal, megtartja a vizet,hamarabb lerothad a csatornád,átbukhat a víz,és áztatja a faladat,stb.
Viszont ha az önkormányzathoz mész,azt kérdezd meg inkább a jegyzői hívatalban,hogy nagyra növő fát mennyire lehet ültetni a telekhatártól-így ha kozel van,lehet egyezkedni a szomszéddal(pl. csatornatakarítás kompenzációként egy nagy diszpis vödör cseresznye)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!