Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ereszcsatorna kitiszítása?

Ereszcsatorna kitiszítása?

Figyelt kérdés

Ha a szomszéd fája teleszemeteli cseresznyével és levéllel az ereszcsatornám, kinek a feladata kitakarítani? Az enyém, vagy az övé?

A pontos jogszabályi környezetet kellene tudnom, mert nagyon kötözködő a szomszéd.

2014. jún. 2. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Tessék bemenni a helyi polg m hivatal-építési osztályára ott adnak hivatalos választ! (tudtommal le tördelheted az átnyúló faágakat-Én is azt tettem, olyan jó a szomszédi viszonyom , mint a Tied... ;)
2014. jún. 2. 16:54
 2/5 A kérdező kommentje:

Keresgéltem a neten, és nem találtam választ, ezért gondoltam, hátha itt tudja valaki :) De az önkormányzat megkérdezése sem rossz ötlet.

A nő nyafog, mert átfolyik hozzá az esővíz, ha nagyon esik az eső, és most vettem észre, hogy azért, mert a cseresznyefájáról oda hullik az összes szemét, és egy szép kis dugót csinált már oda.

2014. jún. 2. 16:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Általában településenként változnak a jogszabályok! Tehát menj be!-mint írtam!
2014. jún. 2. 17:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a csatorna takarítása nem csak hogy a Te dolgod,hanem jól felfogott érdeked is! ha tele van levéllel,kosszal, megtartja a vizet,hamarabb lerothad a csatornád,átbukhat a víz,és áztatja a faladat,stb.

Viszont ha az önkormányzathoz mész,azt kérdezd meg inkább a jegyzői hívatalban,hogy nagyra növő fát mennyire lehet ültetni a telekhatártól-így ha kozel van,lehet egyezkedni a szomszéddal(pl. csatornatakarítás kompenzációként egy nagy diszpis vödör cseresznye)

2014. jún. 2. 17:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha elmennek otthonról ősszel lepermetezed glialkával. Azt hiszik természetes lombhullás. Nincs több gond. Bár ez elég bunkó megoldás lenne. Inkább sarabold le az ágakat.
2014. jún. 2. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!