Családi ház ereszcsatorna cseréjére mennyi a reális ár?
Az ereszcsatornát kéne kicseréltetnem 17+4 méter hosszúságban, mert már kezd rozsdásodni, és pár helyen lenyomta a hó, így nagy esőzésekkor a csatorna mellett folyik le a víz a fal tövébe.
Mennyi erre a reális ár anyag + munkadíjjal együtt?
Két vállalkozótól kaptam árajánlatot. Az egyik alumíniumból csinálná 3000Ft/nm áron. (Ő keresett meg engem. Látta, hogy rossz állapotú az eresz és éppen erre dolgozott, gondolta, hogy megkérdezi, nem-e akarom kicserélni. Először 4500Ft/m-t mondott, de mikor nem kértem, hirtelen lett 3000.)
A másiktól én érdeklődtem. Ő horganyzott bádogból csinálná, de azt mondta, hogy szerinte az is megfelelő. Elég 10 évente átfesteni. Ez 2000Ft/nm lenne mindennel együtt.
Ezek reális árak?
Köszi a választ!
A rozsdásodás nem is lenne akkora gond, azt megcsinálnám. A fő gond, hogy le van nyomódva a csatorna pereme és a tartók is, ezért kifolyik belőle a víz.
Nencs olyan hosszú létrám, amivel rendesen fölérem + a tetőt (palát) is meg kell bontani, hogy a tartó kampókat le tudjam venni kicserélni, vagy visszakalapálni. Ezért inkább nem saját kezűleg állnék neki.
Igen, tudom. Egy szóval se írtam,hogy nem akarok számlát kérni.
Egyébként nekem a második a szimpatikusabb. Már csak azért is, mert rendelkezik referenciákkal. A környéken is rengeteg ház bádogozási munkáját csinálta ő.
Úgyhogy ha azt mondjátok nem drága, jövő hétre ki is hívom.
Köszönöm még egyszer a segítségeteket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!