Ideiglenes lakcím megszüntetése tulajdonos oldaláról?!
Sziasztok!
Ha a saját 1/1-es tulajdonú házamba van valaki bejelentve ideiglenes lakcímmel, akkor az illetőt hogyan tudom "kijelenteni"? Tehát a kérdés az, hogy az aki be van jelentve ideiglenessel kell-e személyesen ahhoz hogy kijelentsem őt? Illetve mennyire hosszadalmas dolog ez?
Aki be volt jelentve megromlott a kapcsolat, én kiraknám, de szerintem ő maradna... Van állandó lakcíme!
Köszönöm!
Köszönöm a gyors választ!
Azt hittem nehezebb lesz a történet.
Megjegyzem felhívtam az okmányirodát, ott kapcsoltak egy ügyintézőt, aki azt mondta, hogy ezt a helyi önkormányzatnál külön kell kérvényezni. Furcsállottam a dolgot ezért is érdeklődtem itt.
Értem.
Kicsit komplikáltabb a történet... Jelenleg az illető hol a lakásban van, hol nem. Tehát van, hogy eltűnik, van hogy megjelenik.
Tehát ha jól értem két tanú fog kelleni, aláírják és kész.
Tehát nem tudom simán kirakni ha ő nem akarja?
Féltem a saját dolgaimat, hogy pénzzé teszi ha nem vagyok ott, tör, zúz, van hogy nem beszámítható. Szinte semmije nincs ott talán 2-3 ruha. Ha ki van jelentve, akkor is be kellene engednem a házba?
Igen, teljesen igazad van. Pár órája próbálok eligazodni itt a jogi kérdésekben és én is erre jutottam.
Tehát maga a az ideiglenes lakcím megléte nem oszt nem szoroz (pláne, hogy a tulajdonos nem is feltétlen kell ehhez).
Semmilyen papír nincs arról (pl.:bérleti szerződés), hogy ő ott tartózkodhatna, jövedelme sincs.
Ennek ellenére ha ő bejön (átmászik a kapun), jogos ha rendőrt hívok (feltéve ha már semmilyen cucca nincs ott)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!